FOTO: Flickr Alligator Malans.
21. 3. 2017 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Veltšmíd s Malans v semifinále. Aligátoři se prokousali sedmizápasovou bitvou s Churem

 



Reprezentační obránce Lukáš Veltšmíd si se svým týmem Alligator Malans v nejvyšší švýcarské soutěži zahraje podruhé za sebou semifinále. Určil to rozhodující sedmý duel proti rivalovi z Churu, který tým českého zadáka ovládl 6:2. Podívejte se i na přiložené video.

Čtvrtfinále Alligator Malans s Churem proti sobě svedlo po základní části čtvrtý s pátým celkem. Vyrovnanost dvou rivalů potvrdila rovněž délka série, která se natáhla na nejdelší možný počet duelů, tedy na sedm.

Chur už před zápasem zasáhla nepříjemná zpráva. Do rozhodujícího čtvrtfinálového klání se tým z kantonu Graubünden musel obejít bez jednoho ze svých ofenzivních tahounů, kvůli zranění nenastoupil bývalý švýcarský reprezentant Jan Bingelli.

Chvíli se zdálo, že takové oslabení Churu nevadí. Sandro Aeschbacher totiž našel nenápadnou ranou jednoručním bekhendem místečko v domácí bráně a hosté v šesté minutě zápasu vedli 1:0.

Aligátoři ale ještě do konce prvního dějství stav zápasu obrátili, z výběhu se nejprve trefil Dennis Bärtschi a po něm po dobře umístěné bekhendové střele i kapitán Claudio Laely.

Na začátku druhé třetiny se za Chur prosadil z hranice velkého brankoviště Paolo Riedi a stav byl opět vyrovnaný. Ale ne na dlouho.

Obránce Alligators Kevin Berry byl jedním ze strůjců postupu. Založil akci vedoucí k vítěznému gólu, sám navíc přidal pojistku v podobě čtvrté branky. FOTO: Flickr Alligator Malans.

Obránce Aligatorů Kevin Berry byl jedním ze strůjců postupu. Založil akci vedoucí k vítěznému gólu, sám navíc přidal pojistku v podobě čtvrté branky. FOTO: Flickr Alligator Malans.

V polovině zápasu si totiž vzal slovo reprezentační obránce Švýcarska a zadák Malans Kevin Berry. Šikovný bek prošel přes několik hráčů Churu, dostal míček na Tima Braillarda, jenž nabil Remo Buchlimu na vedoucí trefu.

Berry na začátku třetí části navíc v přesilovce pro jistější postup propálil jak blok obránce Churu Daniela Gerbera, tak i hostujícího brankáře Christopha Reicha.

Na dvoubrankové vedení Aligátorů už Chur zareagovat nestačil, Malans naopak ještě přidali v úplném závěru další dva zásahy a zvítězili 6:2.

Souboje mezi Mattiasem Hofbauerem z Wileru (nalevo) a Johanem Samuelssonem z Langnau budou jistě ozdobou druhé semifinálové série. FOTO: © Hans Ulrich Muelchi.

Souboje mezi Mattiasem Hofbauerem z Wileru (nalevo) a Johanem Samuelssonem z Langnau budou jistě ozdobou druhé semifinálové série. FOTO: © Hans Ulrich Muelchi.

Domácí si vyrovnané čtvrtfinále nakonec podmanili poměrem 4:3 na zápasy. Zdali jim ale série neubrala příliš sil, mají diváci možnost zjistit už v sobotu 25. března, kdy Malans vyzvou domácí Curych.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří vítěz základní části Willer s českými reprezentanty Daniely Šebkem a Šešulkou proti Tigers Langnau (první střetnutí série začíná na půdě Wileru rovněž 25. března).

Sestřih branek rozhodujícího 7. zápasu mezi Alligator Malans a Churem:

Zdroj: YouTube kanál UHC Alligator Malans

Výsledek rozhodujícího 7. zápasu mezi Alligator Malans a Churem:

Alligator Malans – Chur 6:2 (2:1, 1:1, 3:0)
Branky:
10. Bärtschi, 19. a 59. Laely, 30. Buchli, 47. Berry, 59. Friolet – 6. Aeschbacher, 24. Riedi. Stav série: 4:3.

Semifinálové dvojice play off švýcarské ligy:

Willer-Ersigen – Tigers Langnau

Curych – Alligator Malans


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*