Mullsjö slaví. V rozhodující bitvě přemohlo Linköping výsledkem 8:7. FOTO: SSLPlay.se.
1. 4. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Body Jendrišáka s Tomašíkem nestačily, po dramatu slaví postup Mullsjö

 



Znovu byli vidět, znovu bodovali, ale ani to na postup nestačilo. Úchvatnou a až neuvěřitelně vyrovnanou sérii s Mullsjö dva čeští reprezentanti Matěj Jendrišák a Milan Tomašík v barvách Linköpingu nakonec v postup do semifinále nepřetavili. Mullsjö tak následuje Växjö, Falun a Storvretu mezi čtyři nejlepší celky SSL. A už teď je jasné, že švédská soutěž pozná zcela nového finalistu.

Hostující Milan Tomašík dostal balónek pár metrů za půlkou Mullsjö, hned poslal přesnou přihrávku spoluhráči Gustavu Fritzellovi do jízdy a ten za Linköping otevřel skóre. V tu chvíli běžela čtvrtá minuta rozhodujícího utkání posledního čtvrtfinále švédské SSL.

Nejvyrovnanější čtvrtfinálová série byla po celý svůj průběh ozdobou dosavadního play off švédské nejvyšší soutěže. A ani v jejím posledním dějství diváci v domácí hale Mullsjö rozhodně neviděli nudný florbal.

Tomašíkův pas odšpuntoval rychlý sled branek na obou stranách. O necelou minutu a půl později gólman Linköpingu Robin Laakso neudržel míček a jeho chyby dokonale využil k dorážce domácí Sebastian Palmqvist.

Hrdina posledních dvou utkání Matěj Jendrišák následně zachytil rozehrávku Mullsjö, posunul balónek na Christiana Mattssona a ten už střelu tahem zakroutil do volného místa domácí branky. Druhým gólem po krásné individuální akci vyrovnal znovu Palmqvist, který ze zdvořilosti po smršti kliček usadil Laaksa pohodlně na zem.

Druhá perioda začala stejně jako ta předchozí, tedy asistencí českého centra Milana Tomašíka. Odchovanec Vítkovic tentokrát střílel, jeho vyražený pokus ale do branky okamžitě vrátil baseballovým odpalem Marcus Johansson – 2:3.

Záhy ukázal lídr kabiny Mullsjö David Gillek, že není pouze velkým provokatérem, ale stále velice dobrým florbalistou. Střelu v přesilové hře namířil k tyči branky hostů a ta tam rovněž i přesně zapadla.

Mírnější dvoubranková třetina ale akorát věštila klid před bouří.

Celou sérii se oba soupeři navzájem nepouštěli do větších gólových úniků. Až do závěrečné třetiny tohoto rozhodujícího zápasu. Během úvodních sedmi minut se za domácí v rychlém sledu trefili Ingesson, Wibring Lindqvist, Svensson a hattrick uzavřel Palmqvist.

Tento odskok se nakonec ukázal být rozhodujícím. Fritzell z Linköpingu sice snížil, domácí kapitán Gillek ale po pohledné samostatné akci vrátil Mullsjö pohodlný čtyřgólový náskok.

Avšak vidina semifinále měla pro Linköping stále jasné obrysy a hostující hráči nepříznivý odskok postupně ukrajovali. Šest vteřin před koncem se potřetí v duelu trefil Mattsson a snížil na 7:8.

K závěrečnému buly si proti matadorovi Gillekovi stoupnul český tank Jendrišák. Buly se mu podařilo vyhrát dopředu, jeho střelu z dálky nicméně domácí brankář Benjamin Löfdahl kryl. Pokus ze vzduchu hostující Joakim Ström nakonec v poslední vteřině do branky nevtěsnal a Mullsjö tak mohlo po vyhroceném dramatu začít oslavovat vytoužený postup.

Úchvatná čtvrtfinálová série tím končí a s ní i sezona pro české reprezentanty Matěje Jendrišáka a Milana Tomašíka.

O superfinále svedou souboj Falun se Storvretou, tedy týmy, které v posledních sedmi sezonách nepustily nikoho jiného na trůn pro krále SSL.

Druhou semifinálovou dvojici utvoří právě Mullsjö s Växjö, které jasně přejelo Pixbo 4:0 na zápasy. Ani jeden z týmů se doposud mezi nejlepší dva neprobojoval, stockholmský Globen tak s jistotou 22. dubna uvítá nového finalistu.

A možná i zcela nového vítěze celé SSL.

VÝSLEDEK PLAY OFF ŠVÉDSKÉ LIGY:

SÉRIE MULLSJÖ – LINKÖPING

7. zápas

Mullsjö – Linköping 8:7 (2:2, 1:1, 5:4)
Branky:
6., 12. a 46. Palmqvist, 24. a 53. Gillek, 42. Ingesson, 47. Wibring Lindqvist, 48. Svensson – 5. a 48. Fritzell (na první TOMAŠÍK), 8., 58. a 60. Mattsson (na první JENDRIŠÁK), 21. Johansson (TOMAŠÍK), 56. Björk. Diváci: 1 768. Konečný stav série: 4:3.

Rozpis semifinále PLAY OFF ŠVÉDSKÉ LIGY:

SÉRIE falun – storvreta

4. dubna Falun – Storvreta
6. dubna Storvreta – Falun
8. dubna Falun – Storvreta
11. dubna Storvreta – Falun
13. dubna Falun – Storvreta
15. dubna Storvreta – Falun
17. dubna Falun – Storvreta

SÉRIE växjö – mullsjö

3. dubna Växjö – Mullsjö
5. dubna Mullsjö – Växjö
7. dubna Växjö – Mullsjö
10. dubna Mullsjö – Växjö
12. dubna Växjö – Mullsjö
14. dubna Mullsjö – Växjö
16. dubna Växjö – Mullsjö


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*