Vítkovice jsou prvním týmem v ženském Superfinále. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
2. 4. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ženy Vítkovic jsou v Superfinále, Herbadent může získat dva mečboly

 



První ze čtyř místenek pro Superfinále florbalu 2017 zná své majitelky. Staly se jimi florbalistky Vítkovic, které v nejkratší možné době vyřadily v semifinále rivalky z FBC Ostrava a po roce tak budou moci obhajovat svůj loňský titul. Na jméno soupeřek si musí počkat, před nedělním zápasem je ve výhodě Herbadent, který v sobotu zvítězil v prodloužení.

Oba ostravské duely měly společného jmenovatele v pokaženém úvodu ze strany FBC. Především v sobotu to domácí hráčky mrzelo hodně, vždyť už ve čtvrté minutě prohrávaly 0:3 a do zápasu se dostaly zásluhou branky Vavrečkové ze 12. minuty.

Poté to byla ta pravá bitva, která se od semifinále play off očekává. Vítkovice byly více času na balonku, ale efektivnější byli domácí. Ve druhé části branka nepadla, Ostrava snížila až deset minut před koncem zásluhou Kotzurové, na což bleskově zareagovaly Klapitová se Šupákovou a domácím se povedlo už jen snížit na konečných 3:5.

Nedělní zápas pak připomínal týden stará utkání na Dubině s tím rozdílem, že Ostrava tentokráte pokazila úvod a po deseti minutách prohrávala 0:2. Vítkovice se tím posadily na koně, z jehož sedla už v průběhu utkání nesesedly.

Po první části vedly 4:2, po druhé pak 7:3. O definitivě postupu do Superfinále pak rozhodly v úvodních sedmi minutách třetí části, ve kterých nastřílely 4 branky. Od té chvíle hrálo FBC power play v případě, kdy to bylo možné, ale dokázalo pouze snížit na konečných 12:5 pro Vítkovice.

Třetí duel je odehrán také v sérii o Prahu 11 mezi Herbadentem a Chodovem. Úspěšnější byly svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové, které si připsaly výhru 3:2 v prodloužení, zásluhou úspěšného trestného střílení Denisy Billé. V sérii tak vedou 2:1 a v případě nedělního úspěchu si mohou zajistit dva mečboly pro návrat do Superfinále, ve kterém loni poprvé od jeho vstupu do českého florbalového dění chyběly.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*