4. 12. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Jönköping mění trenéra! Měli jsme vyhrát 7 zápasů a neřešilo by se to, říká Sladký

 



Arto Riihimäki skončil! Jönköping odvolal trenéra, který dal ve švédské superlize šanci Tomášovi Sladkému a Martinu Tokošovi. Finský kouč totiž v nejlepší florbalové lize světa nedokázal vyhrát ani ve 12. utkání od začátku sezóny.

Švédská liga má za sebou téměř polovinu základní části a Jönköping nasbíral pouhé čtyři body. Rada klubu se rozhodla, že vymění trenéra. Na tiskové konferenci bylo dusno. Spolu s finským trenérem se totiž rozhodl skončit i sportovní šéf Greger Andersson. Právě on Riihimäkiho do Švédska přivedl a s odvoláním kouče nesouhlasil.

„Mohu jen konstatovat, že to nešlo podle plánu. Je to zatraceně těžké. Ale já nestojím za tím rozhodnutím a nesdílím ho. Proto odstupuji,“ potvrdil novinářům.

Novým koučem týmu se stal Mathias Jansson, bývalý hráč Jönköpingu i reprezentace. Oporou mu má být někdejší brankář Zeid Mommén.

Výměna trenérů i sportovního vedení se ale může dotknout i české dvojice Tomáš Sladký – Martin Tokoš. Oba české hráče Riihimäki přivedl.

„Uvidíme, jak se na to bude dívat novy trenér. Ale nemyslím, že by to mělo mít vliv na naše působení v JIK,“ říká Tomáš Sladký. I on sledoval výměnu trenéra na tiskové konferenci. „V pondělí se sešlo vedení klubu a na tiskovce se to zveřejnilo. Hráčský mítink jsme měli ve úterý večer,“ říká český florbalista.

„Možná se tým celkově ještě nesžil s novým systémem. Někteří hráli celý život beton ve stoje, takže měli problém se rozběhnout. Sedm zápasů jsme měli vyhrát a nikdy bychom nemuseli řešit změnu trenéra,“ mrzí Sladkého.

První trénink s novým trenérem čeká tým Jönköpingu ve čtvrtek večer. „Nového asistenta tým asi dobře zná, ten tu loni působil jako hlavní trenér,“ říká Martin Tokoš k návratu Zeida Momména. „Hlavním pak kouč, který nyní trénoval první divizi. Ale nevíme vlastně zatím nic,“ dodává Martin Tokoš, který je nejproduktivnějším hráčem týmu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*