Daniel Šebek (druhý zleva) v objetí spoluhráčů. Foto: Facebook Wiler-Ersigen Daniel Šebek (druhý zleva) v objetí spoluhráčů. Foto: Facebook Wiler-Ersigen
9. 4. 2017 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Superfinále švýcarské NLA si zahrají tři Češi!

 



Do finále švýcarské nejvyšší soutěže se po suverénních semifinálových sériích dostaly týmy SV Wiler a UHC Malans.

První semifinálovou sérií byly zápasy Wileru-Ersigenu a Tigers Langnau. Wiler zvítězil v sérii 4:0 po výhrách 6:5, 4:5, 11:2 a 6:7. Hvězdami série byli samozřejmě sourozenci Matthias a Christoph Hofbauerové, tahouni švýcarské reprezentace a Wileru. Nesmíme zde ovšem opomenout ani Čechy Daniela Šebka a Daniela Šešulku, kteří nastoupili do všech zápasů play off a po právu si zahrají finále.

Ve druhé sérii hrál celek UHC Alligator Malans proti  Grasshopperu Zurich. Aligátoři vyhráli také všechny zápasy, stáli při nich ovšem všichni svatí. Už do semifinále se dostali s velkým štěstím, kdy zdolali Chur Unihockey 4:3 na zápasy.

První zápas skončil 5:6, druhé kolo sehráli doma. Po dvou třetinách  Zurich vedl 2:1. Na začátku 3. třetiny vyrovnal domácí Braillard, o chvíli později přiklepl míček Juhola a Grasshopper opět vedl. Favority zachránil dvě minuty před koncem opět Braillard, který se stal hrdinou utkání.

V prodloužení se z protiútoku dostal k míčku Berry, nahrál Dominionimu a ten rozhodl o výhře Malans 4:3. Další zápasy skončily 5:6 a 4:3, poslední opět až po prodloužení a infarktovém závěru. Stejně jako čeští reprezentanti z prvního semifinále, i zde sehrál Lukáš Veltšmíd všechny zápasy a patří k tahounům týmu.

Pro všechny Čechy byla letošní sezóna velmi úspěšná. Všichni tři finalisté jsou v širší nominaci na Světové hry ve florbale, které se budou konat v Polsku. Ty doplní Milan Garčar z Klotenu, který se oproti očekávání dostal do play off, kde ho vyřadil po výhře 4:1 Wiler. Pro něj by se jednalo o návrat do reprezentace po více než třech letech a stal by se nejzkušenějším hráčem v reprezentačním kádru.

Superfinále se odehraje 22.4. Jasným favoritem je Wiler, který ovládl základní část o devět bodů před druhým Rychenbergem.


Autor: Ondřej Peč



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*