Isaac Rosén. FOTO: Per Wiklund.
11. 4. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Rosénovo sólo nestačilo, Växjö slaví třetí výhru a buší na superfinálovou bránu

 



První ze dvou semifinále švédské SSL je jednoznačnější, než se před sérií zřejmě čekalo. Växjö po domácím vítězství zaskočilo Mullsjö i na jeho vlastní půdě výhrou 6:4 a dostalo se do trháku 3:1 na zápasy. Tým tak dělí jediný zápas od historického Superfinále.

Málokdo to možná ví, nicméně ve švédské SSL by se tým s méně zkušenostmi, než jakými oplývá Växjö, hledal obtížně. Växjö Vipers z města čítajícího zhruba 60 000 obyvatel tento ročník dokončuje svou teprve pátou sezonu v nejvyšší švédské soutěži (první samostatnou sezonu v SSL navíc tým i s Radimem Cepkem v sestavě odehrál už v sezoně 2000/01).

Hráčům se z takového faktu ale vrásky na čele nedělají. Vedle dvou třicátníků, kapitána Filipa Kjelssona a nejlepšího florbalového brankáře současnosti Fina Eera Kosonena, tým tvoří samí mladí hráči většinou do pětadvaceti let. I tak prožívají Vipers nejlepší sezonu v klubové historii a pomalu začínají pomýšlet o samotném Superfinále.

Zato Mullsjö má tým o poznání zkušenější. Jedním ze starších tahounů druhého semifinalisty je i Isaac Rosén. Šikovný útočník se po svém švýcarském angažmá v silném Wileru nevrátil do domovského Pixba, ale právě do o 140 kilometrů východněji položeného Mullsjö.

Právě Rosén se postavil zkraje deváté minuty do čtveřice určené pro oslabení. Poté co ještě na vlastní polovině zachytil rozehrávku, všem v hale ukázal, že ze své pověsti nesmírně technického hráče nic nezapomněl. Rychlým driblinkem umotal dva hostující hráče a všechny žebříčky, v nichž zmíněný brankář Kosonen figuruje na prvním místě, bombou k tyči roztrhal.

Jak už ale padlo, Växjö se spoléhá především na talentované mladíky. Konkrétně čtveřici dvaadvacetiletých hráčů – Niklasi Ramirezovi, Ludwigu Perssonovi, Valdemaru Ahlrothovi a Markusi Jonssonovi se zápas nesmírně vydařil.

Obránci Ramirez s Jonssonem se paradoxně i přes své primárně defenzivní úkoly postarali o pět z šesti tref Växjö. Persson s Ahlrothem si pak každý rozdělili po dvou asistencích. Dva body tahounů Mullsjö kapitána Davida Gilleka a zmíněného Isaaca Roséna nestačily.

Série pokračuje na Škaredou středu v domácí hale Växjö. Zvládnou Vipers poslední krok do Superfinále?

Výsledek čtvrtého semifinálového zápasu play off švédské ssl:

Mullsjö – Växjö 4:6 (1:1, 2:3, 1:2)
Branky: 9. a 53. Rosén, 35. Palmqvist, 36. Tarenius – 14. Mourujärvi, 28., 39. a 60. Ramirez, 33. a 50. Jonsson. Diváci: 1 425. Stav série: 1:3.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*