Alexander Galante Carlström i přes šest vynechaných utkání ovládl tabulku střelců základní části SSL. FOTO: Per Wiklund.
12. 4. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Falun si na hřišti Storvrety vystřílel dva matchbally

 



Čtvrtý zápas semifinále, třetí výhra pro Falun. Storvreta podruhé výhodu domácího hřiště v sérii nevyužila, a tak vítěz základní části z Falunu vede po výhře 7:4 na zápasy už 3:1. Parta okolo kanonýra Alexandra Galante Carlströma a kapitána Rasmuse Enströma navíc ukázala svou ofenzivní sílu, když se pod sedm branek podepsalo sedm různých střelců. Na sestřih všech gólů utkání se podívejte v přiloženém videu.

Oba semifinalisté se na začátku nijak nerozkoukávali, trenéři obou táborů své svěřence navíc ani nesvázali defenzivními pokyny. Ve čtvrté minutě po nahrávce Alexandra Galante Carlströma zakončil gólem svůj několik desítek metrů dlouhý sprint švédský reprezentant Jonas Adriansson.

O dvě minuty později už hosté vedli 2:0, když se prosadil Omar Aldeeb. Mladý útočník si o místo v nabitém kádru Falunu řekl poté, co v dresu druholigového celku Strängnäs IBK tuto sezonu ovládl bodování soutěže Allsvenskan Norra s úctyhodnými 72 body.

Na jeho úkor se naopak v posledních zápasech nedostává tolik do hry český útočník Martin Tokoš.

Zásahy nabitá první třetina ve svém trendu dále pokračovala. Hlavní ofenzivní tahoun Falunu Galante Carlström brankáři Storvrety Viktoru Klinstenovi nezkontroloval jednu z šibenic, trefil přesně ale volné místo mezi nohama domácího gólmana.

V přesilovce pěti proti třem za Storvretu snížil Jimmie Pettersson, jenž v následující běžnější početní výhodě pět na čtyři přidal druhý zásah. Falun ale stále ještě v první třetině stačil zareagovat dvěma góly útočníků Simona Palména a Alexandra Halléna.

Mladý útočník Olmar Aldeeb (číslo 10) se v sestavě Falunu prosazuje čím dál více. FOTO: Per Wiklund.

Mladý útočník Olmar Aldeeb (číslo 10) se v sestavě Falunu prosazuje čím dál více. FOTO: Per Wiklund.

Třináct vteřin před koncem úvodního dějství předvedl ukázkový důraz a pokrytí balónku Henrik Stenberg ze Storvrety, který alespoň snížil na průběžných 3:5.

Přestože úvod zápasu nalákal diváky na brankové hody, ve zbývajících čtyřiceti minutách padly pouhé tři góly. Za zmínku stojí hezká trefa hostujícího Johannese Larssona, který se prosadil z těžké pozice ze vzduchu.

Storvreta navíc nevyužila ani jeden ze dvou nájezdů, neúspěšnými exekutory byli nejprve Alexander Rudd a po něm Henrik Stenberg.

Falun disponuje obrovskou útočnou silou. Už jen fakt, že se zmíněný Martin Tokoš nedostává do hry, svědčí o ofenzivních kvalitách a velké konkurenci v táboru vítěze základní části.

Pátý semifinálový duel se odehraje ve čtvrtek 13. dubna. Falun už si během něj může zajistit postup do Superfinále.

SESTŘIH BRANEK čtvrtého ZÁPASU MEZI STORVRETOU A FALUNEM:

Zdroj YouTube kanál Storvreta IBK

Výsledek čtvrtého semifinálového zápasu play off švédské SSL:

Storvreta – Falun 4:7 (3:5, 0:1, 1:1)
Branky: 15. a 15. Pettersson, 20. Stenberg, 58. Sjögren – 4. Adriansson, 6. Aldeeb, 12. Galante Carlström, 18. Hallén, 18. Palmén, 32. Larsson, 52. Cederström. Diváci: 2 270. Stav série: 1:3.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*