14. 12. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Jönköping slavně vyhrál na Storvretě! Tokoš se ale bál, aby neztratil fyzičku

 



Kdo by za to co dal. Porazit hvězdnou Storvretu! Jönköpingu se to podařilo, pod novým trenérem zaznamenal vůbec první vítězství v sezoně. Přesto Martin Tokoš odcházel ze zápasu s rozpačitými pocity. Vůbec mě to nebavilo, přiznal.

Po 12 prohrách se Jönköping odhodlal ke změně trenéra a výsledek se dostavil. Ze nedobytné haly Fyrishov veze dva body za vítězství v prodloužení. Outsider porazil hvězdný tým okolo Miky Kohonena díky vlastnímu gólu z poslední minuty nastavení.

Jönköping ale přichystal velkou změnu, návrat ke starému systému 2-1-2. „Hráli jsme tatranský beton a vyhráli. A meli jsme štěstí,“ říkal Martin Tokoš.

„Bylo prostě vidět, že někteří kluci tomu systému, co hrál odvolaný trenér, nevěřili. Prostě je fyzicky náročný a někteří na to ani neměli. Teď stojím na půlce a ani se u toho nezpotím,“ vypráví člen nejproduktivnější formace Jönköpingu.

„Hrát beton nikdy nebyl můj sen, a i když jsme vyhráli, nebyla to taková radost. Stát a čekat na půlce budu chtít, až mi bude 30. „Trochu se bojím, abych neztratil fyzičku,“
smál se Tokoš.

Jenže v utkání musel vytrpět i další nepříjemnosti. Trest na 5 minut a další vyloučení. „Byla to mela před bránou a já se bránil a nenechal jsem se. Odstrčil jsem ruku jednoho hráče a ta trefila gólmana do hlavy. Na 5 minut to nebylo určitě, ale je prostě vidět, že nás pořád berou jako Čechy,“ mrzí nejproduktivnějšího hráče Jönköpingu. „I další naši kluci říkají, že nás tu všichni berou jako slabý tým a když pak hrajeme dobře, tak nás začnou řezat rozhodčí,“ dodává.

Tentokrát ale černá série skončila. Jönköping dotáhl zápas do prodloužení šťastným vlastním gólem a po tečované střele vyhrál. České dvojičce se dařilo. Byla u čtyř gólů v síti Storvrety a jen jednou inkasovala. Hrdinou zápas byl ale bek Martin Hovlund, který nastřílel čtyři góly a na jeden další nahrál.

Storvreta – Jönköping 7:8pp (1:2, 3:1, 3:4 – 0:1)
Branky: 28. a 36. Olsson, 4. Kanebjörk, 37. Sundstedt, 47. Stenberg, 50. Hyvärinen, 51. Mika Kohonen – 10., 14., 43. a 48. Hovlund (na třetí TOKOŠ), 37. Källberg, 51. Nordh, 58. Nygardh (SLADKÝ), 65. vlastní. Diváci: 1023.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*