Pro Švýcara Manuela Engela (čelem) je postup do superfinále s Växjö doposud největším úspěchem. FOTO: Per Wiklund.
13. 4. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Växjö po obratu přepsalo historii, poprvé je ve švédském Superfinále

 



Ve 48. minutě pátého semifinále zvyšoval obránce Växjö Johan Roos proti hostujícímu Mullsjö na 6:4. V tu chvíli bylo na domácích hráčích patrné, že se jim jejich představy a myšlenky na Superfinále začínají v hlavách prvně zhmotňovat. I přes snížení obránce Mullsjö Kaspera Hedlunda si ale Växjö připsalo čtvrtý bod a prvně v historii si tak zahraje ve stockholmské hale Globen Superfinále.

Växjö se po čtvrtém semifinálovém klání v Mullsjö na páté pokračování série vrátilo do domácí haly. Druhý celek po základní části přišlo podpořit šestnáct set diváků, kteří nedorazili s ničím skromnějším než s vidinou historicky prvního Superfinále pro Växjö.

Na první postup mezi nejlepší dva to v polovině duelu ale příliš nevypadlo. Domácí obránce Johan Roos a útočník Linus Pettersson nepředvedli příliš jistou rozehrávku, čehož Mullsjö využilo k rychlému výpadu. Na konci akce hostující Kim Ganevik zaznamenal svou druhou trefu v utkání.

Växjö však během probíhajícího play off neprohrálo pouhý jeden zápas náhodou. Ještě do konce třetiny snížil po zdařilém individuálním průniku kapitána Filipa Kjelssona Ludwig Persson.

Na začátku třetího dějství pak Växjö rozprášilo sny Mullsjö o prodloužení série třemi rychlými brankami. Zmíněný bek Roos nejprve z dálky napravil své zaváhání v rozehrávce, Valdemar Ahlroth po mazané fintě z rohu poslal Växjö prvně v duelu do vedení a nakonec znovu Roos další dalekonosnou ránou dokonal obrat.

Nyní už sice budeme opakovat jednou popisovaný závěr pátého semifinále, to ale ještě pro jednou neuškodí. Na hráčích Växjö byla po šesté brance patrná výrazná euforie, i tak je ale od postupu stále dělilo více jak obzvlášť pro florbal předlouhých dvanáct minut.

Švédský reprezentant Kasper Hedlund v dresu Mullsjö se ze standardní situace trefil sice povedeně, on a ani jeho spoluhráči ale další gól nepřidali a slavící florbalisté v modrém tak zaplavili Fortnox Arenu.

Mullsjö dlouhá a nutno říci i skvělá čtvrtfinálová série proti Linköpingu vzala příliš sil. Tým kapitána Davida Gilleka se tak se švédskou Superligou pro letošek loučí.

Växjö si naopak užívá slastné a jeho hráčům doposud neznámé pocity z postupu do Superfinále. Celek v tuto chvíli čeká na vyzyvatele, kterým se už dnes může stát Falun, pakliže v druhém semifinále vyzraje na obhájce titulu Storvretu.

Výsledek pátého semifinálového zápasu play off švédské SSL:

Växjö – Mullsjö 6:5 (1:2, 2:2, 3:1)
Branky: 6. Kjelsson, 21. Engel, 38. Persson, 43. a 48. Roos, 43. V. Ahlroth – 5. Palmqvist, 15. Nygårdh, 25. a 29. Ganevik, 48. Hedlund. Diváci: 1 642. Konečný stav série: 4:1.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*