27. 12. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Dalen udolal Storvretu, Patrik Svensson čtyřmi brankami pokořil obhájce titulu

 



Třetí porážku v řadě si připsali florbalisté Storvrety, kteří v rámci 14. kola nejvyšší švédské soutěže podlehli loňskému vicemistrovi na jeho půdě 7:4. Granlo pokořilo mistrovský Falun 6:5 po prodloužení. Hlavní podíl měl na výhře autor čtyř gólů Patrik Svensson.

Dalen vykročil před více než dvoutisícovou návštěvou za třemi body již v úvodní dvacetiminutovce, kterou vyhrál v poměru 4:1. Storvreta svého soupeře sice jasně přestřílela v poměru 19:33, ale domácí celek se mohl spolehnout na výborného Martina Rudeströma v brance, jenž předvedl celkem 29 úspěšných zákroků a stal se tak hlavní hvězdou utkání.

Utkání zhodnotil Patrik Suchánek: „Zápas se nám povedl. Hráli jsme velmi dobře v obraně a proměnili jsme šance, do kterých jsme se dostali. Teď se však už musíme soustředit na nedělní zápas proti Caperiotäby“.

I přes výhru zůstává Dalen mimo pozice pro play-off. Na postupové osmé místo však ztrácí jen dva body. Storvreta okupuje i nadále třetí příčku a na vedoucí AIK ztrácí 4 body.

Mistrovský IBF Falun zavítal na horkou půdu Granla a domácí potvrdili svou zlepšenou formu, když zvítězili 6:5 po prodloužení. V dresu domácího celku zazářil Patrik Svensson autor čtyř branek, přičemž hattrick slavil již v první třetině.

Vzhledem ke ztrátě Falunu se na první místo v tabulce vrátil stockholmský AIK, který nezaváhal na hřišti Siriusu. Domácí drželi krok se slavnějším soupeřem jen do poloviny zápasu, pak hosté nasázeli svému soupeři šest branek a zvítězili v poměru 8:2.

Důležitou výhru na konkurentem v boji o postup do play-off si připsal Linköping, jenž v domácím prostředí zdolal Caperiotäby 8:2. Tři body si připsal také Helsingborg, který doma porazil nováčka z Växjö 8:5.

Výsledky:

IK Sirius IBK – AIK IBF 2:8
IBK Dalen – Storvreta IBK 7:4
Linköping IBK – Caperiotäby FC 8:2
Granlo BK – IBF Falun 6:5 po prodloužení
FC Helsingborg – Växjö IBK 8:5


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*