Ivo Teichman. Foto: Sokol Pardubice Ivo Teichman. Foto: Sokol Pardubice
15. 4. 2017 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Náskok z první třetiny pomohl Pardubicím k záchraně, Liberec čeká baráž

 



Pardubičtí sokolové to opět dokázali! V rozhodujícím sedmém duelu porazili Liberec na jeho půdě 7:5 a stejně jako loni slaví záchranu. Liberecké FBC naopak čeká baráž s celkem z 1. ligy.

Pardubice položily základ svého vítězství v úvodní části. Domácí naopak v první třetině působili tak, jako by na hřišti ani nebyli. Skóre otevřel Kourek a po něm se do přestávky trefili Teichman s Pakostou.

Severočeši se sice ve druhé třetině vrátili do zápasu, hosté je však k vyrovnání nepustili. Domácím nepomohl ani rychlý hattrick Prokopa Ferdana, který zkompletoval tři branky za pět minut.

Na druhé straně dosáhl na hattrick Ivo Teichman a v 59. minutě mohl definitivně stvrdit záchranu Pardubic. Liberec ještě čeká tuhý boj s někým z trojice Ústí, Hattrick, Česká Lípa.

„Dnešek rozhodl bohužel pro nás strašidelný vstup do zápasu. Manko jsme už nedotáhli, i když chybělo opravdu málo. V celé sérii byly Pardubice asi o kousek lepším týmem a zaslouženě vyhrály,“ sportovně po zápase uznal Jan Král, kouč Liberce.

„Celá série byla hodně vyrovnaná a krásná. Pro nás končí vítězně a myslím, že zaslouženě. Pro naše mladé hráče jsou to cenné zkušenosti, které určitě zúročí v budoucnu,“ uvedl jeho protějšek Milan Koubek.

7. zápas 1. kola play down:

FBC Liberec – Sokol Pardubice 5:7 (0:3, 4:2, 1:2)
Branky: 23. Valeš (Klucho), 24. Ferdan (Salát), 26. Ferdan (Valeš), 29. Ferdan (Marek), 49. Marek – 10. Kourek (Dlesk), 11. Teichman (Burian), 17. Pakosta (Teichman), 26. Kourek (Dlesk), 27. Janeček, 43. Teichman (Ďopan), 59. Teichman. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 353.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Ole napsal:

    Bylo by prima, kdyby to play off pro Pardubice priste uz vyslo. Ale pripadam si jako Wenger, kdyz kazdy rok rika, ze Arsenal tentokrat uz fakt vyhraje nejakou trofej…

Napsat komentář

*