Matěj Jendrišák. Foto: Per Wiklund Matěj Jendrišák si ve dvoukole připsal tři body. FOTO: Per Wiklund
21. 4. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Matěj Jendrišák vyhlášen nejlepším centrem švédské SSL

 



Florbaloví fanoušci sice ještě napjatě očekávají zítřejší finále švédské SSL, nejlepší liga světa už ale vyhlásila osobnosti právě končícího ročníku. Ocenění nejlepšího centra získal po skvělé sezoně v současnosti nejlepší český florbalista Matěj Jendrišák.

Lídr české reprezentace a Linköpingu dosáhl na prestižní ocenění po bodově nejvydařenější sezoně v nejlepší florbalové lize světa. Ofenzivu jihošvédského celku táhl urostlý centr v základní části 47 body za 25 branek a 22 asistencí.

Jendrišák získal premiérově ocenění i přesto, že se po prohraném čtvrtfinále s Mullsjö v dresu Linköpingu nepodívá do třetího Superfinále SSL za sebou. K vyhlášení nejlepšího centra vedle jeho vydatných bodových zisků přispěl i způsob, jakým pozvedává výkony svých spoluhráčů.

Český útočník vystřídal na trůnu pro nejlepšího centra Linuse Nordgrena z Helsingborgu. Rekordmanem v počtu vítězství je finský fenomén Mika Kohonen, který danou kategorii ovládl sedmkrát.

Nejlepším hráčem SSL pak byl vyhlášen fenomenální Alexander Galante Carlström z Falunu. Třeba se čeští diváci v příštích sezonách dočkají toho, že Jendrišák dosáhne i na toto nejprestižnější ocenění. Našlápnuto k tomu má minimálně velice slušně.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*