Martin Tokoš s titulem mistrů Švédska Martin Tokoš s titulem mistrů Švédska
22. 4. 2017 Švédsko (12) KOMENTÁŘŮ

Švédské zlato má Falun! Slaví ho i Martin Tokoš

 



Švédské florbalové zlato patří počtvrté v historii Falunu. Ve finále, které hostila stockholmská Globen Arena, porazil tým okolo nejlepšího hráče světa Alexe Galante Carlströma celek Vaxjö Vipers 5:4 a mohl tak slavit i Martin Tokoš. Ten se stal vůbec prvním Čechem, který trofej pro švédské mistry mohl zvednout nad hlavu.

Vaxjö začalo poslední zápas sezony dobře. Trenér Nordén začal už od prvních minut na Galanteho formaci svou druhou lajnu a Vipers se také povedly dva rychlé kontry, které končily po střelách Sankella a Andre Anderssona góly. Po první třetině Falun ztrácel dvě branky, ale kouč Brottmann stáhl sestavu jen na dvě obranné dvojice a během druhé dvacetiminutovky jeho tým dokonale otočil skóre.

Falun přitom nerozhodil ani třetí inkasovaný gól, při němž chyboval v rozehrávce Adriansson. Právě centr první lajny totiž sám dokázal svou chybu napravit a po gólech Palména a Galanteho i sám dal minutu před druhou sirénou svůj druhý gól v zápase.

Vaxjö ještě jednou stihlo vyrovnat, když po tlaku před Rehnovou brankou propálil hradbu těl zadák Markus Jonsson. Jenže poslední slovo si nakonec vzal nejlepší florbalista světa Alex Galante Carlström. Jeho gól ve 49. minutě se ukázal jako vítězný.

V posledních 10 minutách se na hřišti objevil i Martin Tokoš, který měl nakonec i dvě gólové šance. Teč po Galanteho výzvě ale skončila mimo, další střelu českého útočníka už zadáci Vaxjö zblokovali. Přesto se Tokoš stal vůbec prvním Čechem, který mohl potěžkat pohár pro možské švédské šampiony.

IBF Falun. Foto: Per Wiklund.

IBF Falun. Foto: Per Wiklund.

Falun – Vaxjö 5:4 (0:2, 4:1, 1:1)
Branky:
22. Adriansson (Galante), 26. Palmén (Hallén), 35. Galante (Enström), 39. Adriansson (Johansson), 49. Galante (E. Johansson) – 16. Sankell (V. Ahlroth), 16. A. Andersson (Kjellsson), 31. A. Andersson (Engel), 44. Jonsson (A. Andersson).


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*