Daniel Johnsson. FOTO: Per Wiklund.
2. 5. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Suchánek si s mistrem freestylu nezahraje, Johnsson posílí švýcarského mistra

 



Švédská SSL přichází o vrchního vyznavače zorra neboli freestylu, florbalový Helsingborg totiž po jedenácti sezonách opouští Daniel Johnsson. Vousatý kanonýr bude svými kouzly od příští sezony bavit diváky mistra švýcarské ligy Wileru-Ersigen.

Svého času byl za mistra florbalového odvětví zvaného zorro považován Peter Runnestig. Po odchodu útočníka Pixba do florbalového důchodu nicméně jeho místo naplno zaujal vousáč z Helsingborgu Johnsson.

Málokdo by možná při Švédově vizáži severského drvoštěpa odhadoval cit a florbalové čáry skrývající se v jeho rukou. Když nicméně zlatý medailista z juniorského šampionátu z roku 2005 vidí možnost skórovat obtížným freestylovým způsobem, rád zaplní youtube dalšími skvělými triky.

Helsingborg odchodem devětadvacetiletého útočníka přichází zároveň i o vrchního kanonýra týmu. V uplynulé sezoně zarostlý střelec nasázel v 31 zápasech základní části senzačních 51 branek (v play off přidal dalších pět), pouze fenomenální hvězda Falunu Alexander Galante Carlström jich za záda gólmanů švédské Superligy vtěsnal více.

Přístavní město nicméně do příštího ročníku počítá zatím spíše posily. Klub nedávno informoval o příchodu českého reprezentačního zadáka Patrika Suchánka, na jih Švédska navíc míří doplnit tamější finskou kolonii i třiadvacetiletý mistr světa, univerzál Nico Salo.

Deset nejzdařilejších zorro/freestyle gólů Daniela Johnssona:

Zdroj YouTube kanál FloorballToday

 

 

 

 


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*