8. 1. 2014 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Branky Tokoše a Sladkého na Helsingborg nestačily. Ale nic nevzdáváme, říká Tokoš

 



(VIDEO) Další prohru v sezoně si připsal Jönköping. Ten v dohrávce 16. kola nestačil na Helsingborg a prohrál 6:7. Nepomohly mu ani trefy českých reprezentačních útočníků.

Jönköping nezačal na hřišti Helsingborgu vůbec dobře a po dvou brankách Johnssona prohrával na začátku 14. minuty 0:2. Hostům se však podařilo náskok domácích smazat. Nejprve Anderson proměnil trestné střílení a pak Martin Tokoš přesnou střelou srovnal stav utkání na 2:2.

Helsingborgu vrátil vedení v polovině utkání kanonýr Mika Moilanen, jenže hned půl minuty po jeho brance vyrovnal svou 5. brankou v sezoně Tomáš Sladký a obrat Jönköpingu ve 2. třetině dokonal Nordh.

Do závěrečné části však vstoupili v lepším tempu hráči Helsingborgu. Během 10 minut vstřelili svému soupeři 3 branky (tu na 5:4 při Sladkého vyloučení) a zvrátili stav utkání ve svůj prospěch. Nejprve dokončil hattrick Johnsson, po něm se ještě prosadili Nordgren a Lidholm.

Hosté sice ještě ve druhé polovině 3. třetiny dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Z jihu Švédska se tak vracejí bez bodu. Domácí se díky výhře posunuli na 8. příčku tabulky.

Nad prohrou se zamyslel autor druhého gólu hostů Martin Tokoš: „Naše hra nebyla špatná, ale neměli jsme štěstí. Dvě třetiny jsme hráli dobře, ale pak jsme přestali hrát a nechali jsme se zbytečně vylučovat. Prohráli jsme hodně zápasů o jeden gól, následující duel je pak těžší a stupňuje se to. Je na nás už velká deka, ale nevzdáváme to! Věřím, že se zachráníme, přestože to bude náročné.“

Výsledek:
Helsingborg – Jönköping 7:6 (2:1, 1:3, 4:2)

Branky: 2., 14. a 44. Johnsson, 30. Moilanen, 48. Nordgren, 49. Lidholm, 54. Kukkola – 18. a 57. Anderson, 26. TOKOŠ, 30. SLADKÝ, 36. Nordh, 53. Ihrman Střely na branku: 25:21. Diváci: 681.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jd80voMJr9g&feature=youtu.be[/youtube]


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*