22. 1. 2014 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Prostě šílené! směje se Tokoš. Dalen si ho vyzvedl cestou, česká mafie má dalšího člena

 



Martin Tokoš mění dres! Namísto o záchranu nyní bude hrát o play off. Nabídka Dalenu nešla odmítnout, čekalo se jen na to, zda českého útočníka uvolní Jönköping. V neděli už bylo jasno, český reprezentant se přestěhoval o něco dál na sever.

Ve Švédsku je na přestupy o měsíc víc, a tak ještě v průběhu ledna týmy zbrojí na play off. Dalen měl o posile jasno, už v prosinci si vytipoval Martina Tokoše. „Situace byla taková, že v Jönköpingu už nám o nic nešlo a už nebyla šance se udržet. Dostal jsem nabídku už před měsícem a půl, ale nechtěl jsem utíkat, dokud byla šance na záchranu. Ale když přišel nový trenér, začal jsem to trochu řešit,“ přiznává střelec 11 gólů ve švédské lize.

Jeho stěhování se nakonec změnilo i v docela vtipnou situaci. Dalen hrál totiž o víkendu na jihu ve Växjö a zpátky domů jel autobusem kolem Jönköpingu. „V 7 večer mi někdo volá, abych si sbalil všechny věci, že za hodinu bude stát autobus u mě před barákem,“ líčí se smíchem Martin Tokoš.

V tu chvíli nevěřil svým uším. „Zeptal jsem se, jestli to není nějaký vtip. Ale nakonec jsem se pustil do balení. Autobus opravdu přijel, naložili mi bagáž a už v autobuse jsem poznával nové spoluhráče. Nakonec jsem šel spát v 8 ráno. Prostě šílené!“ vypráví český florbalista.

Martin Tokoš na tréninku Dalenu

Martin Tokoš na tréninku Dalenu

S noclehem na severu v Umeå ale problém nebude. Tokoše si k sobě nastěhovali Milan Tomašík s Patrikem Suchánkem. „Milan je jeden z mých nejlepších kamarádů a Patrik je pro mě něco jako malý brácha. Bydlím s nimi, prostředí je super a kluci taky,“ pochvaluje si.

V Jönköpingu mezitím proběhl výprodej. Reprezentant Martin Hovlund odešel do Linköpingu a Johan Nygardh do Mullsjö. Tomáš Sladký ale zůstal. „Tomáš má v Jonköpingu práci,“ vysvětluje Tokoš

I když situace v Dalenu není ideální a tým je momentálně na sestupové 13. příčce, pořád má lepší pozici než jeho bývalý tým. „Jsem nakonec rád, že to tak dopadlo. Poslední dva měsíce jsem se trápil, protože se změnil herní styl. Teď se těším na novou výzvu a doufám, že tady pomůžu dostat se do play off,“ věří.

Dalen ztrácí 7 kol před koncem základní části na příčky pro play off 5 bodů a nejbližší zápas hraje v pátek v Helsingborgu. Českou mafii tak čeká další cesta na jih a zase zpět.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*