Kromě skupin byla představena také vizuální identita šampionátu
1. 7. 2017 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorky znají skupinu šampionátu, budou hrát se Švédskem

 



Zhruba deset měsíců před začátkem Mistrovství světa juniorek 2018 je znám los základních skupin. České florbalistky se ve skupině A utkají se Švédskem, Norskem a Německem, druhou elitní skupinu pak tvoří Finsko, domácí Švýcarsko, Polsko a Slovensko. Hrát se bude ve stejné hale, ve které získala ženská reprezentace historické bronzové medaile v roce 2011.

Svěřenkyně trenérů Martiníka, Jelínkové a Kubíčkové tak hned na začátku čeká souboj s úřadujícími mistryněmi, na druhou stranu se jim však vyhnou v případném semifinále.

Norsko je tradičním účastníkem florbalových šampionátů a minulý rok skončilo v Kanadě páté, o příčku za českým celkem. Není bez zajímavosti, že v duelu o pátou příčku vedlo nad Polskem ve 23. minutě už 5:0, o vítězství se nakonec muselo strachovat, protože se Polkám povedlo snížit až na konečných 5:4.

Německo je nováčkem A divize, do které se vrátilo po sestupu v roce 2008, kdy turnaj – tehdy hraný v Polsku – senzačně ovládly Švýcarky. Povedlo se mu to díky vítězství v nesmírně napínavém finále B divize, které rozhodla v čase 59:30 útočnice Hannah Götze. Oči pro pláč tak zbyly po prohře 5:6 domácím Kanaďankám.

Divizi B zatím tvoří celky Lotyšska Maďarska, Kanady, Spojených států amerických, Austrálie a Nového Zélandu. Poslední dva účastníci vzejdou ze zářijového kvalifikačního turnaje, kterého se zúčastní Rakousko, Nizozemí a Itálie.

Turnaj se uskuteční v St. Gallenu a blízké obci Herisau od 2. do 6. května 2018. Zápasy A divize, které se účastní české florbalistky, se budou hrát v St. Gallenu, a to ve stejné hale, ve které získala česká ženská reprezentace historické bronzové medaile v roce 2011.

Ceny vstupenek zveřejní organizátoři společně se začátkem prodeje na přelomu srpna a září, o měsíc později by pak měl být znám také rozpis zápasů celého turnaje.

Divize A – Skupina A:

Švédsko
Česká republika
Norsko
Německo

Divize – Skupina B:

Finsko
Švýcarsko
Polsko
Slovensko

Divize B:

Lotyšsko
Maďarsko
Kanada
USA
Austrálie
Nový Zéland
1. Vítěz evropského kvalifikačního turnaje
2. Tým na druhém místě evropského kvalifikačního turnaje


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*