CO 2015, Eliška Krupnová a Pavel Petr. Foto: Pavel Růžička CO 2015, Eliška Krupnová a Pavel Petr. Foto: Pavel Růžička
12. 8. 2017 Ženský florbal (2) KOMENTÁŘŮ

Ženská elita zažije švédské finále: Pixbo utnulo skvělou jízdu Ostravy, Malmö zdolalo Chodov

 



Ženská elitní kategorie na Czech Open 2017 zažije švédské finále, nebylo ale příliš daleko k tomu, aby se do finále probojoval alespoň jeden český tým. Nakonec ale největší favoritky z Pixba zastavily fantastickou jízdu Ostravy, chodovské lvice pak v semifinále podlehly po nájezdech Malmö, které se často zmiňovalo za černého koně turnaje a svou roli tak potvrdilo.

Českého fanouška mohlo potěšit, že mezi elitní osmičkou, která si to v sobotu rozdávala o medailová umístění, byla hned čtveřice domácích týmů: Chodov, Ostrava, Bohemians a Tigers. Více se určitě čekalo od Vítkovic, loňské finalistky ale neprošly z nadstavbové skupiny, příjemně naopak překvapila Ostrava s Bohemians.

Do semifinále prošla severská dvojice Pixbo – Malmö a české duo Chodov – Ostrava. Zatímco švédské celky potvrdily, že by měly patřit mezi nejkvalitnější, tak česká dvojice musela své zápasy otáčet, Chodovu se to povedlo díky brankám Tožičkové s Vrbovou, Ostrava pak zase na nájezdy skolila Tigers.

Ostrava začala semifinále skvěle, když se po pěti sekundách trefila Kapcová, největší favoritky na zisk turnajového primátu ale nakonec ukázaly svou kvalitu a poměrně klidně otočily skóre až na 4:1 ve svůj prospěch po třiceti minutách. Následně snížila Kristína Hudáková, ale poslední slovo měla Stephanie Boberg. Pixbo tak vyhrálo 5:2, což je mimochodem stejný výsledek, jakým porazilo v dřívější fázi svého finálového soupeře z Malmö.

Malmö, které bylo zmiňováno jako černý kůň turnaje, svou roli dokonale naplnilo a přes Chodov postoupilo do finále.

Samo si ale v semifinále pořádně zkomplikovalo situaci: po prvním poločase vedlo 2:0 a ještě na konci 32. minuty 3:1, ale lvice z Chodova dokázaly utkání zásluhou Jirákové s Urbánkovou vyrovnat a o vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich bylo úspěšnější Malmö, které tak podruhé na turnaji vyzve Pixbo.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*