Vítězové švýcarského superpoháru z Wileru. Foto: SV Wiler Ersigen Vítězové švýcarského superpoháru z Wileru. Foto: SV Wiler Ersigen
3. 9. 2017 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Šešulka slaví další trofej! Wiler ovládl švýcarský superpohár

 



Švýcarský mistr Wiler zdolal v superpoháru Curych 3:2. Na triumfu má podíl také český reprezentant Daniel Šešulka.

První třetina superpohárového zápasu mnoho nepřinesla. Do první šance se po pěti minutách dostal Mutter z Wileru, golfem ovšem pálil mimo. Curych si mnoho šancí nepřipsal, největší přišla ve dvanácté minutě, kdy Zolliker oběhl dva bránící hráče a šel sám na brankáře. Brankář Wolf zachoval chladnou hlavu, vyběhl a útočník mu trefil paži.

První gól nakonec přeci jen přišel. V 19. minutě podruhé Zolliker získal míček a přesnou střelou se nemýlil. Curych tak po první třetině vedl nečekaně 1:0.

Druhá třetina začala velikým tlakem Wileru, který chtěl co nejdříve vyrovnat. Povedlo se to po pár sekundách, kdy po přihrávce Muttera překonal brankáře Meiera Johnsson. Za deset minut se k míčku opět dostal Mutter, nahrál Bischofbergerovi a ten přesně vypálil.

Na začátku poslední hrací části ukázal Hofbauer, proč se stále řadí k nejlepším hráčům planety. Přeběhl hřiště, míč se k němu zpět dostal od nahrávajícího Mendelina a příklepem skóroval. Wiler vedl po jednačtyřiceti minutách 3:1.

V 53. minutě se nechal vyloučit Mendelin. Curych získal míček, Graff přihrával a Reusser snížil na 3:2.

Ke konci utkání Curych držel míček, převyšoval mistry z Ersigenu a snažil se srovnat stav. I díky českému obránci Danielu Šešulkovi se to nepovedlo a Wiler získal během čtyř měsíců druhou trofej. Do zápasu již nenastoupil Daniel Šebek, který po zisku mistrovského titulu přestoupil do švédského Helsingborgu.

Švýcarský superpohár:

SV Wiler-Ersigen – GC Curych 3:2 (1:1 , 1:0, 1:1)
Branky: 21. Johnsson (Mutter), 32. Bischofberger (Mutter), 41. Hofbauer (Mendelin) – 19. Zolliker (Kaiser), 54. Reusser (Graf).

SV Wiler-Ersigen: Wolf – Väänänen, Šešulka, Witter, Bischofberger, T. Känzig, Meister – Mendelin, Hofbauer, Rentsch – Johnsson, Mutter, D. Känzig – Hollenstein, Laubscher, Louis – Moser, Schlüchter.
GC Zürich: Meier; Berlinger, Graf; Mock, Zürcher; Müller, Kaiser; Wenk, Meier, Rüegger; Pedolin, Reusser, Julkunen; Zolliker, Göldi, Steiger; Bier, Stocker, Hess, Wenk.


Autor: Ondřej Peč



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*