Eliška Krupnová je oporou Pixba. Foto: Per Wiklund
20. 9. 2017 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Legionářky prožily dobrý osobní začátek, Krupnová s Volákovou skórovaly

 



Povedené úvodní zápasy mají za sebou české florbalistky, které působí v zahraničí. Ve Švédsku zvítězilo Pixbo Elišky Krupnové, přičemž dlouhodobě nejlepší česká florbalistka si připsala branku, což se povedlo také Tereze Volákové v barvách Zugu. Vyhrály také celky Dietlikonu a Burgdorfu, jen těsně pak padlo SB-Pro.

Úvodní zápasy se českým legionářkám, minimálně z osobního pohledu, povedly. Pixbo Elišky Krupnové zahájilo sezonu výhrou 5:3 na hřišti Siriusu, přičemž Krupnová vstřelila v čase 50:22 poslední branku svého týmu.

Relativně spokojená může být také Denisa Ratajová. Jejímu SB-Pro se sice nepovedlo v repríze finského Superfinále porazit arcirivalky z SC Classic, když nedokázalo udržet vedení 4:1 po první třetině, česká univerzálka ale nastoupila v elitní formaci a připsala si asistenci u druhé branky celku z předměstí Helsinek. Utkání nakonec skončilo 8:7 pro Classic, který dokázal ze zmíněného skóre 1:4 otočit šesti brankami v řadě až na 7:4.

Úspěšný debut ve švýcarské nejvyšší soutěži má za sebou Lucie Šrotová v barvách Dietlikonu. Útočnici, která před začátkem tohoto ročníku překvapivě zamířila do týmu švýcarských šampionek, stačilo na první asistenci pouze 208 sekund hrací doby. Ve třetí části pak opět asistovala Christelle Wohlhauser při páté brance Dietlikonu, který nakonec porazil Frauenfeld 10:4.

Společně se Šrotovou se do Švýcarska vydala také Tereza Voláková, kterou nakonec oslovil Zug. V čase 13:10 se mu za to odvděčila svou úvodní brankou, prohře 3:5 se Zollbrückem ale nezabránila, stejně jako Zuzana Hubáčková, která bude letošní sezonu rovněž trávit v tradičním švýcarském působišti českých florbalistek.

Úspěšný vstup do ročníku prožil také Radomír Maleček na lavičce Burgdorfu. Čarodějnice, v sestavě s Nelou Havlíkovou, totiž porazily Red Ants 7:6.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*