2. 3. 2014 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

GC Curych vyhrál Švýcarský pohár

 



Vojtěch Skalík s Martinem Ostřanským letos pohárovou trofej ve Švýcarsku nezískali. Ve finále soutěže podlehli se svými Alligator Malans týmu GC Curych 3:4. „Kobylky“ si před 3321 diváky zajistily účast na Poháru mistrů.

Jindy obávané české duo dokázali modrobílí ubránit a rozhodující gól dal 8 minut před koncem Švéd Erik Björk. Malans tak mohli litovat spousty neproměněných šancí v průběhu 2. třetiny. „GC asi vyhrál zaslouženě. Byl chytřejší v rozhodujících momentech zápasu,“ posteskl si tahoun Aligátorů Tim Braillard.

Tým z Malans smazal manko 0:2, šel do vedení 3:2, ale nakonec v závěru inkasoval 2 góly. Přesto vítězný tým mluvil o štěstí. „Na začátku jsme byli lepší, pak jsme ale děkovali gólmanovi,“ připustil kapitán GC Michael Zürcher. Jeho tým těsně vyhrál a zajistil si druhé účastnické místo, vyhrazené pro pořadatelskou zemi, na Poháru mistrů, který se na podzim uskuteční právě v Curychu.

Výsledek – finále Švýcarského poháru:
UHC Alligator Malans – Grasshopper Club Curych 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 39. a 42. Braillard (na obě Kapanen), 44. Hummer (Braillard) – 8. Vizzini (Parli), 23. Parli, 44. Zürcher (Johansson), 53. Björk (Meier). Rozhodčí: Güpfert/Ziegler. Diváci: 3321. Hráno v Bernu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*