Hanka Lacková slaví nečekaný úspěch. Foto: Hot Chilis
26. 10. 2017 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Lacková v poháru porazila Malečka, stále se daří Ratajové

 



České legionářky o sobě opět daly vědět. Denisa Ratajová pokračuje v dresu SB-Pro ve výborných výkonech, Zuzana Hubáčková se zase ve Švýcarsku přičinila o první výhru Zugu v tamní nejvyšší soutěži. Dokonce s čistým kontem zvítězil Burgdorf nad Oberlandem, nicméně ve švýcarském poháru končí. Stopku mu vystavil prvoligový celek Hot Chilis, za který hraje Hanka Lacková.

Byl to pikantní duel. Nejen kvůli tomu, že trenérem Burgdorfu je Radomír Maleček a na druhé straně válí Hanka Lacková, ale především proto, že za Chilis hraje několik bývalých hráček Burgdorfu. Také proto byla motivace uspět u outsidera utkání obrovská a projevilo se to také na hřišti.

Celek Chilis od začátku vedl, v závěru první třetiny snižovala na 1:2 Nela Havlíková. Burgdorf se dokonce následně dostal do vedení 3:2, ale poté už převzal otěže prvoligový tým. Nakonec dokázal zvítězit 7:4, o což se Lacková zasloužila dvěma brankami. V dalším pohárovém zápase navíc Chilis narazí na Chur, v jehož dresu Lacková slavila patrně největší úspěchy v kariéře.

Burgdorfu se ale alespoň daří v lize. V té naposledy porazil Oberland 2:0 a po osmi kolech je na třetím místě za dvojicí gigantů Chur – Dietlikon.

Ve Švýcarsku už rovněž není poslední Zug Zuzany Hubáčkové a Terezy Volákové, který o víkendu porazil St. Gallen, což umožnila také jedna asistence Zuzany Hubáčkové.

Ve Finsku pokračuje jízda Denisy Ratajové a SB-Pro, které nejprve porazilo v prestižním duelu tým EräViikingit 6:5, když si Ratajová připsala branku a asistenci, následně pak další brankou přispěla k výhře 8:4 nad KooVee. SB-Pro je tak v tabulce na třetím místě.

Našlapaná je situace ve Švédsku, kde hlásí zisk 21 bodů trojice Pixbo, Mora a Endre. Eliška Krupnová ale do vítězného zápasu s Telge (11:6) nenastoupila.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*