Švédské florbalistky jsou opět mistryněmi světa. Foto: Martin Flousek - Český Florbal
9. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Fantastické finále rozhodla v nájezdech opět Amanda Delgado Johansson!

 



Ve spojení se zápasy Sparty a Slavie se často říká, že derby nemá favorita. Už minimálně podruhé se to ukázalo ve finálovém utkání ženského světového šampionátu. Titul sice patří dominantním Švédkám, podruhé v řadě jej ale získaly až po samostatných nájezdech. A podruhé v řadě tyto nájezdy rozhodla Amanda Delgado Johnasson.

Přitom to dlouho vypadalo na jednoznačnou záležitost: Finky sice dokázaly odpovědět na vedoucí gól Joelssson, poté ale třikrát inkasovaly a do druhé poloviny základní hrací doby vstupovaly za stavu 1:4 ze svého pohledu Ve 38. minutě nejprve nevyužily trestné střílení, aby se vzápětí prosadily z přesilové hry zásluhou Rantaly.

Do třetí třetiny nastoupily Finky jako vyměněné a během deseti minut zásluhou dvojčat Oony a Veery Kauppi srovnaly. Švédky zareagovaly brankou Tschöp, v power play ale dokázala vystřelit prodloužení Veera Kauppi.

Nastavená hrací doba nabídla několik velkých příležitostí na obou stranách, stejně tak, jako nesmírně tvrdých soubojů. Branka ale nepadla, a tak musely podruhé v řadě rozhodnout nájezdy. Zadařilo se hned první střelkyni → Rantale, ale žádná spoluhráčka se k ní nepřidala. Za Švédky naopak nejprve ve třetí sérii vyrovnala Wibron a vítěznou brankou vstřelila v následné sérii Amanda Delgado Johansson.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*