Kunratický Start98. Foto: Start98 Kunratický Start98. Foto: Start98
11. 12. 2017 1. liga (16) KOMENTÁŘŮ

Petrovice smetly Pelhřimov, Kladno ovládlo přestřelku s Vary

 



Šestnácté kolo odstartovalo už čtvrteční derby mezi Vinohrady a Black Angels, které dospělo až k samostatným nájezdům. Druhý adventní víkend nabídl vysoké vítězství Petrovic, Kladno ovládlo domácí přestřelku především zásluhou čtyřgólového střelce Dušana Přívary. Tomáš Brom bodující s šesti body pomohl Brnu při výhře v Chomutově. Start98 těsně udržel vedení nad Slovanem.

Podle očekávání byl souboj mezi SKV a BLACK ANGELS vyrovnaný, i přes aktuální formu hráčů z Riegrových sadů se hrálo s šancemi na obou koncích se stejnou četností a nebezpečností. V úvodní třetině padlo pět branek. Domácí si pak po celý zápas vždy drželi těsný, jednogólový náskok, o který přišli až v padesáté osmé minutě po střele Renčína. Prodloužení nerozhodlo a na řadu přišly nájezdy, v nichž se o rozhodující postaral Jakub Boček.

Nová kunratická posila, Martin Rossi, zaznamenala v nových barvách premiérovou trefu a podílela se na vítězství 7:5. Domácí si v průběhu vytvořili čtyřbrankové vedení. Havířovští nedokončili stíhací jízdu a nezískali ani jeden ze tří bodů.

Hattrick zavítal do Chomutova a dařilo se mu. Po vyrovnané počáteční třetině se na začátku druhé části trefil dvakrát Jakub Marek a jednou Dvořák. Domácích sto padesát diváků hnalo Chomutov za srovnáním. Dvě trefy Petra Pastora rozdělila siréna a Brno se strachovalo o výsledek. Jenže Brom a Dvořák pomohli zase hattricku odskočit a pojistili vítězství.

Jasného vítěze udalo klání mezi Petrovicemi a Pelhřimovem. Sedm bodů si za čtyři branky a tři asistence zapsal do statistik Kašpar, jeho spoluhráč Oborák měl po zápase na kontě o jednu trefu a dvě asistence víc. Dobrá produktivita a jistá obrana vedly k výhře 9:1. Petrovičtí měli co napravovat, v předehrávce sedmnáctého kola s Havířovem inkasovali jedenáctkrát a prohráli 5:11.

V součtu dvaceti branek se dočkali diváci na Kladensku v zápase domácích s Karlovými Vary. Na dvanácti gólové kanonádě měl svůj rukopis Dušan Přívara se čtyřmi trefami a jednou příhrou. Kanonýři prohrávali 0:2, ale pak už po celou délku utkání vedli, ve třetí třetině brankový rozdíl navyšovali, byť jen mírně, soupeř se trefil osmkrát a celky se rozešly po výhře Kladna 12:8.

VÝSLEDKY 16. KOLA:

TJ Sokol Královské Vinohrady – Black Angels 4:5 (3:2, 1:1, 0:1) po sam. náj.
Branky: 4. Lanc, 9. Hanák, 10. Zezulka, 39. Beran – 7. a 58. Renčín, 8. Hněvkovský, 24. Havránek, rozhodující nájezd J. Boček. Diváci: 95.

Start98 Praha-Kunratice – TJ Slovan Havířov 7:5 (2:1, 2:0, 3:4)
Branky: 16. a 19. Zavadil, 35. a 38. Volf, 43. Chudina, 52. Rossi, 53. Řehulka – 44. a 56. Kozelský, 6. Smyček, 46. Chládek, 52. Skácel. Diváci: 46.

Florbal Chomutov – FBŠ Hattrick Brno 4:7 (2:2, 1:3, 1:2)
Branky: 19., 37. a 52. Pastor, 16. Fokt – 5., 29. a 56. Dvořák, 12. a 54. Brom, 23. a 25. Marek. Diváci: 145.

Z.F.K. Petrovice – Spartak Pelhřimov 9:1 (2:0, 1:0, 6:1)
Branky: 3., 35. a 56. a 60. Kašpar, 7. Jakubec, 49. Friedel, 50. Michalík, 53. Oborák, 55. Kopelec – 47. Vlach. Diváci: 46.

Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary 12:8
Branky: 7., 9., 47. a 59. Přívara, 16. Lacko, 18. Richtr, 24. Blažek, 26. Šťovíček, 41. Štechmüller, 52. Burian, 52. Teslík, 59. O. Richtr – 5. Novotný, 6. Macek, 22. Sedláček, 33. Černý, 35. Šnajdr, 41. a 55. Horký, 56. Klápa. Diváci: 77.

PŘEDEHRÁVKA 17. KOLA:

Z.F.K. Petrovice – Florbal Havířov 5:11 (3:4, 2:2, 0:5)
Branky: 4. Ivan, 16. Friedel, 18. Kašpar, 24. Čížek, 32. Kopelec – 8., 23., 53., 55. a 59. Mžyk, 13. a 41. Peřka, 8. Holeš, 15. Vlach, 33. Klimeš, 42. Kraus. Diváci: 61.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • #MC9 napsal:

    Milý Vojto,
    po přečtení článku musím konstatovat jeden fakt. Pokud si žák 3. třídy ZŠ, pak chválím tvůj domácí úkol do hodiny slohu. Pokud to ale myslíš vážně, pak bys měl přestat psát. Stačí se podívat na to, jaké info,a to včetně hráčů, jsi napsal k mému týmu o víkendovém zápasu proti Pelhřimovu 😀

    Marek Čížek, ZFK Petrovice

    • Gustav Ondrejčík napsal:

      Dobrý den, omlouváme se za chybu ve jménu (Kašpárek/Kašpar), byla opravena. Můžete mi ovšem říci, co se vám na textu jinak nelíbí?
      Děkuji, s pozdravem Gustav Ondrejčík/editor Florbal.cz

      • Zkouška spojení napsal:

        Malá nápověda nezúčastněného
        Jasného vítěze udalo klání mezi Petrovicemi a Pelhřimovem. Sedm bodů si za čtyři branky a tři asistence zapsal do statistik Kašpar, jeho spoluhráč Oborák měl po zápase na kontě ????o jednu trefu a dvě asistence víc????. Dobrá produktivita a jistá obrana vedly k výhře 9:1. ????Petrovičtí???? měli co napravovat, v předehrávce sedmnáctého kola s Havířovem inkasovali jedenáctkrát a prohráli 5:11……

  • #PK71 napsal:

    Pořád jste nenašel chybu 🙂 takže si to ještě jednou po sobě přečtěte… ale díky za opravu 😀

    • mládí vpřed napsal:

      musim se zastat redaktora, v Petrovicich mate ocividne problem s chapanim psaneho textu. Veta „Oborák měl po zápase na kontě o jednu trefu a dvě asistence víc“ neznamena, ze si prisal 5+5 (tzn. o gol a dve nahravky vic, nez Kaspar), jak se snazite naznacit. Autor tim nechtel rict nic jinyho, nez ze si v zapase pripsal 1+2. Mozna nestastne formulovana veta, ale pochopit se to da, kdyz u toho clovek premejsli.

  • Lewandovski napsal:

    Kluci z Petrowicz jsou asi zvyklý na polskou gramatiku, víc bych v tom nehledal. #egotrpí #zKašparakašpárkem #selfmade

    • Błaszczykowski napsal:

      To Lewandovski: Kámo, za to tvoje čeština je jako od přednášejícího z Ústavu pro jazyk český – „Kluci z Petrowicz jsou asi zvyklÝ“. Možná by to chtělo nejdříve zamést před vlastním prahem a potom až být pohotový k mluvení (psaní), nebo zopakovat základní školu. A prosím, když už nejsi schopen základů češtiny, nepouštěj se do polštiny – pro tebe – Petrovice = Piotrowice a Lewandowski má obě „vé“ dvojité. Sportu zdar a gramatice zvláště.

      • LewandoVVVVski napsal:

        Nazdar parťáku z repre,

        jasně, je tam chyba, dokonce jsem o ní věděl tehdy, když jsem to psal, na to, abych si udělal srandu z jeshitných kloučků nemusím mluvit (pro tebe – psát) jako kniha. Přesně pro takový jako ty jsem to psal. Komunita na florbal.cz nezklame, díky, Kubo!

        PS. Vybavíš si seriál Kosmo, co běžel loni na podzim? „Polak v nebezpečenstvie. Polak vola pomož, pomož!“

        PS 2. Captcha kód je LW72 – LeWandovvvvski, to je osud. :))

        • #PK71 napsal:

          To že někdo upozorní na chybu a hned je ješita? Chlapče…chlapče…příště se aspoň představ jménem a neschovávej se za fotbalistu, který ani nevíš, jak se píše. Já chtěl poukázat na to, že se florbal.cz tváří strašně profi, a pak se dočteš takových hloupostí, že by jsi s tím ani na ZŠ neuspěl. Takže za mě radši nepsat nic, než tohle. Maximálně napsat výsledky.

          Petr Kašpar, ZFK Petrovice

  • Korektor napsal:

    Derby mezi VINOHRADAMI a Black Angels? Skutečně?? To je podle jakého vzoru, prosím? S tímhle pravopisem bych doporučil nepřekračovat hranice základní školy.

  • Grammar Freak napsal:

    Když jsem viděl v závorce (7) komentářů k článku z první ligy, tak jsem si v hlavě říkal „to zas beztak někdo řeší gramatiku, nebo kvalitu článku“, ale zvědavost a touha po kvalitním názoru na florbalovou problematiku mi nedala a rozklikl jsem… Naivka no.

  • knize Potemkin napsal:

    Kdyz uz se tu resi gramatika, tak aspon neco florbaloveho k 1. lize.

    Cetl nekdo z pritomnych reglement 1. ligy muzu? Je tam moc hezka podminka pro postup do Tipsport Superligy – 4x splnit za zakladni cast podminku 150 divaku na zapase. Z tymu v popredi tabulky to zatim splnily jen Havirov a Vary, ostatnim zbyva par zapasu k tomu, aby s tou podminkou neco udelaly.

    Nepochybuju, ze ty kluby se to nejak budou snazit udelat a nejak jim to i vyjde. Budou litat po namestich jak splaseni, budou rozdavat volne vstupenky, lakat na vstupne zdarma, davat pivo kazdemu divakovi…

    Ale co kdyz to nekterym nevyjde? Co kdyz budou ve finale 1. ligy dva tymy se 3 splnenymi zapasy? Kdo vysvetli hracum, ze o nic nehraji, protoze jednou neprisli lidi, kdyz prijit meli? Opravdu je spravna cesta tlacit na kluby, aby 4x za sezonu udelaly totalni divadlo a nahnaly do haly kazdeho, kdo ma nohy? Je spravne nadradit marketingove kriterium nad to sportovni? A kdyz uz, je spravne definovat to jako „4x neco splnime“ misto toho, aby to byl dlouhodoby, byt pomalejsi rozvoj a budovani divacke zakladny? A co na to Jan Tleskac?

    • Diváci napsal:

      To je celkem zajímavá polemika. Smutné na tom je, že by s tím měly problém i některé superligové kluby. V sobotu bylo v Ostravě 90, v neděli na Bohemce 100. Myslím si ale, že je to ta lepší cesta. Vždycky se půjdu raději podívat na florbal v České lípě nebo ve Znojmě než na Bohemku, protože atmosféra a divácký zážitek bude lepší. Zároveň si myslím, že je jednodušší zlepšovat kvalitu hry u klubu, který má diváky než naopak. Na takový Hattrick nebude chodit nikdo ani kdyby hráli o play-off v superlize.

      • Petr napsal:

        Tak zrovna Bohemka byl v případě Prahy nevhodný příklad.

      • knize Potemkin napsal:

        Me by spis zajimalo, zda je zrovna tohle kriterium to nutne a spravne. Ceho se marketaci na CF boji? Ze budou v pripade postupu tymu, ktere to nesplni, trapne navstevy?
        Tak se na ty divacke prumery v ZC mrkneme:
        Litvinov (postupova 2014/15) – 66 div./zapas
        Litvinov (superligova 2015/16) – 266 div./zapas

        Vinohrady(postup 2013/14) – 103 div./zapas
        Vinohrady(superliga 2014/15) – 155 div./zapas
        Vinohrady(superliga 2015/16) – 190 div./zapas

        Oba tyhle tymy byly ve svych superligovych sezonach napr. nad FBC Ostrava (ta mela v tech superligovych sezonach nejprve 130(2014/15), a pak 168(2015/16), vloni 194 a letos zatim 211) presto, ze v nich prohraly, co mohly a hraly playdown. I ty Vinohrady tam mely divacky progres v konkurenci nekolika dalsich (a kvalitnejsich) prazskych klubu.

        Ja chapu, ze kdyz nekdo nebude plnit povinnosti typu vysilani video onlinu, jejich poradatelstvi bude stat za starou backoru a podobne. To opravdu muze byt problem z hlediska partneru ligy, a to je neco, co by v nejakych „licencnich podminkach“ na ligu mohlo a nejspis i melo byt. Ale vynucovat si to poctem divaku v nizsi, nesrovnatelne mene atraktivni lize a jeste k tomu vlastne jen narazove – bez durazu na to, ze s tim ten klub ma pracovat dlouhodobe, to mi prijde dost neuctive ke sportovni strance cele veci.

        • x napsal:

          S logikou na ČFBU nechoďte. Chceš-li hrát extraligu tak neinvestuj do kvality hráčů, neplať trenéry, výhra nic neřeší. Základ je vrazit prachy do párků a piva zdarma, obejít bezďáky a socky z náměstí, ať se přijdou nažrat nebo studenty z kolejí ať se přijdou zdarma ožrat. Eventuálně ukecej nějakou ředitelku základky, kde zrovna se jim nechce děcka učit, ať místo výuky či alespoň vzdělávání se formou kultury či historie jdou tlemit na florbalový zápas o ničem.

Napsat komentář

*