7. 4. 2014 Švýcarsko (2) KOMENTÁŘŮ

SUPERPŘESTUP! Daniel Šebek bude hrát za slavný Wiler!

 



Druhý velký přestup pro novou sezonu je odhalen! Novou posilou mistrovského Wileru se stane Daniel Šebek. Trejd byl sice dohodnutý už od konce loňského roku, ale švýcarský klub čekal s oznámením na konec sezony. Český florbalista se tak může těšit i na Pohár mistrů!

Dan Šebek se dočkal pozvánky do slavného klubu po čtyřech letech v Grünenmattu. Letošní sezona mu navíc vyšla skvěle. Spolu s německými bratry Muchovými byl jednou z hlavních opor. A i když věčně podceňovaný tým tentokrát nedosáhl na play off, se záchranou neměl žádné problémy.

Nyní ale bude moci myslet na vyšší cíle. „Wiler mě kontaktoval už v prosinci. Řekli mi, že o mě mají zájem a po Vánocích jsme se dohodli na smlouvě,“ vysvětluje zajímavý proces.

I když pak přišly i nabídky z dalších klubů, měnit už nechtěl. „Jiné varianty byly, ale přišly později a já už byl rozhodnutý pro Wiler,“ přiznává.

Daniel Šebek

Daniel Šebek

Když před pěti lety odešel do Švýcarska, hrál ještě za Future. Žlutočerný pražský klub ale zanikl a tak se vlastně ani neměl kam vracet.
„Česko byla taky jedna z variant, kdyby si mě nevzal žádný top tým, ale nikdy jsem o nějakém konkrétním týmu nepřemýšlel. Už loni jsem měl tady za Švýcarska jednu nabídku, která nakonec nevyšla. Takže jsem rád že teď jdu právě do Wileru,“ říká Daniel Šebek.

Rovnou si tak zahraje Champions Cup a hned v „domácím“ prostředí. „To je samozřejmě super, ještě navíc to bude tady ve Švýcarsku. Ale nějak to zatím neřeším, to je ještě daleko,“ těší ho.

Daniel Šebek a Tomáš Chrápek

Daniel Šebek a Tomáš Chrápek

V Grünenmattu tak končí poslední Čech, spoluhráči však Šebkovi přestup nezazlívají. „Tam to vzali až překvapivě dobře, všichni mi to přejí. Mám tam za ta léta spoustu dobrých kamarádů a určitě zůstaneme v kontaktu. A jinak po Češích se jim stýskat nebude, myslím, že zase nějací přijdou,“ naznačuje s úsměvem Šebek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*