28. 4. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Poslední zápas sezony Češi zvládli! Výhru nad Švýcary režíroval Suchánek

 



Poslední zápas sezony Češi vyhráli. Národní tým se bude vracet z turnaje Euro Floorball Tour v Tampere se skalpem Švýcarska. Vítězství 6:3 režírovala především vítkovická formace a Patrik Suchánek.

Do branky českého týmu se vrátil Tomáš Kafka a do sestavy i střelec hattricku z pátečního duelu s Finskem – Jiří Curney.

První slovo si ale vzali Švýcaři, kteří šli zásluhou Manuela Maurera do vedení. Ještě v průběhu první třetiny ale stihl vyrovnat Jendrišák. Češi byli aktivnější, daleko více práce měl Pascal Meier, který už pomalu přestupuje z Rychenbergu do týmu nováčka švédské ligy z Växjo.

Meier se měl co ohánět i ve druhé třetině a už po necelých sedmi minutách dvakrát tahal míček ze své sítě. Sladkému i Tokošovi připravil gólové zakončení Patrik Suchánek.

Jenže Češi se, stejně jako v předchozích utkáních s Finy a se Švédy, nevyvarovali ztráty koncentrace. Švácarům stačily poslední tři minuty druhé třetiny na vyrovnání.

V poslední části už byl ale český celek opět plně koncentrovaný a díky trefě Patrika Suchánka šel znovu do vedení. Čechy navíc držel výborný Kafka a pojistku vítězství dal střelecky naladěný Jiří Curney ze samostatného nájezdu. Do prázdné prány pečetil české vítězství při power play Švýcarů Patrik Dóža. Extar bod získali Češi i díky triumfu v nájezdech.

Švýcarsko – Česko 3:6 (1:1, 2:2, 0:3)

Branky: 5. Maurer (Garnier), 38. Thierstein (Laely), 40. Meister (Riedi) – 12. Jendrišák (Podhráský), 25. Sladký (Suchánek), 27. Tokoš (Suchánek), 47. Suchánek (Tokoš), 57. Curney, 60. Dóža (Curney). Rozhodčí: Alakare, Vilkki (Fin.). Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 415.

Sestavy:
ČESKO: Kafka – Podhráský, Jelínek, Suchánek, Veltšmíd, Sýkora, Křenek – Natov, Jendrišák, Curney – Hubálek, Sladký, Tokoš – Ondrušek, Mikeš, Dóža.
Švýcarsko: P. Meier – Berry, Graf, Bolliger, Garnier, Bürer, Joss – Riedi, M. Hofbauer, Engel – Pillichody, Meister, Maurer – Laely, Theirstien, Ch. Meier.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*