Florbal v Dallasu
1. 8. 2014 Svět - ostatní (1) KOMENTÁŘŮ

Obézní Ameriku bude zachraňovat florbal! Dallas Stars dají do škol vybavení pro 185 tisíc dětí

 



Už ne Jágr a jeho 68, a už vůbec ne nerudný ropný magnát „Džejár – J.R. Ewing“. V Dallasu teď pofrčí florbal! Organizace hokejových Stars se rozhodla, že trochu pročistí město od obezity a začne u dětí. Do škol nakoupila florbalové hole a zásah bude obrovský, se sportem s děrovaným míčkem se má seznámit až 185 tisíc dětí!

Je to vlastně jednoduché a v Čechách na to dávno přišli. Chvíli sice trvalo, než se florbal dostal do osnov tělesné výchovy, ale podařilo se. Učitelům na školách trochu usnadnil práci, přece jen je jednodušší hodit klukům florbalky, ať si hrají to, co je baví. A českému florbalu během pár let skokově vzrostla členská základna.

Tu samou šanci nyní dostává Amerika. Prvním místem na mapě, kde by se mohl začít florbal probouzet, je Dallas. Sice je to až třetí největší město Texasu, ale nepodceňujte ho. Vždyť je co do počtu obyvatel stejně velký jako Praha!

Florbal v Dallasu

Florbal v Dallasu

Plán je jasný a předem prověřený. Malý test vyšel, florbal už se hrál na 26 školách a docela kluky a holky bavil.

„Ohlas během prvního roku programu předčil naše očekávání,“ přiznal prezident organizace Stars Jim Lites. Slova muže, který byl v minulosti zainteresován také u slavných baseballových Texas Rangers, mají váhu. „Učitelé tělesné výchovy program Fitness Stars snadno integrovali do svého učebního plánu a darování hokejového vybavení od nadace Dallas Stars dala dětem možnost, aby se učily hokejové základy a zůstaly aktivní,“ dodal Lites.

Florbal v Dallasu

Florbal v Dallasu

Takže přišel čas na masivní akci. V sezoně 2014/15 dostane díky hokejovému klubu Dallas Stars set 24 holí, florbalové míčky, branky a jako bonus náramky s logem Fitness Stars hned 279 škol! Pokud dobře počítáme, do Texasu poletí skoro 7500 florbalek, které si děti ve školách budou půjčovat. Se zatím pro Ameriku neznámým sportem se má seznámit skoro 200 tisíc dětí!

[youtube]http://youtu.be/JsmcUeb6l3c[/youtube]

Vlastně z toho mají radost všichni. Klub, který vyznává zelenočerné barvy, osloví svým logem na florbalkách nové mladé naděje a zástupci města budou věřit, že děti začnou díky novému sportu hubnout. Na své si přijde i společnost Salming, která obří dodávku do Ameriky zasílá. A Mezinárodní florbalová federace bude doufat, že děti, které se nenaučí tak dobře bruslit, zůstanou věrné florbalce a florbal se za pár let globálním sportem…

Dallas Stars je prvním týmem NHL, který se do podobné akce pustil. Možná by mohl inspirovat celou hokejovou Ameriku. Ale i tohle je počin. Vždyť Texas je třetí nejlidnatější stát USA a do Houstonu nebo San Antonia je to tak daleko jako z Prahy do Ostravy…

Držme Americe palce!

Florbalové dění v USA

Florbalové dění v USA


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Martinek Juroš napsal:

    dobrá zpráva pro milovníky florbalu :)) už se těším až se budu moct dívat na florbal v čaastěji v televizi například. A přeji americe hodně štěstí 🙂

Napsat komentář

*