Štáb Chodova může mít radost z postupu. Foto: Florbal Chodov
18. 3. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov postoupil do semifinále, ostatní favorité mají tři mečboly

 



Prvními semifinalistkami letošního ročníku Extraligy žen jsou florbalistky Chodova, které v nejkratší možné době porazily 4:0 na zápasy Jičín. Ostatní tři favorité, tedy Vítkovice, Ivanti Tigers a FBC Ostrava mají tři mečboly, v sobotu totiž potřetí zvítězily. Týmům Bohemians, Jičína a Panthers se povedlo získat proti favoritovi alespoň dílčí vítězství v jedné třetině, Liberec dovedl utkání s Ostravou do prodloužení.

Nejvíce práce měla Ostrava, byť ani jednu třetinu neprohrála. Liberec v prvním utkání na své půdě totiž po deseti minutách vedl 3:0, což znamenalo střídání brankářky Dupčákové. Jen a pouze hráčky Ostravy ví, jak moc je to nabudilo, nicméně do konce první části dokázaly vyrovnat.

V následném průběhu sice v základní hrací době vedly pouze jednou a když v čase 55:58 dala Michaela Vejdělková na 6:5, tak se zdálo, že senzace je blízko, jenže Ostrava měla Paulínu Hudákovou. Ta nejprve našla Káčovou, aby v prodloužení sama rozhodla.

Rozhodnuto je také o postupu Chodova. Ten hrál první venkovní utkání již v pátek a upřímně, žádná hitparáda to ze strany favorita nebyla. O svém vítězství rozhodl v první třetině, kterou vyhrál 4:0, také díky dvěma brankám Preisslerové. Nakonec zvítězil 7:2, o den později přidal ještě jednu branku a vyhrál poměrem 8:2, kdy v první části zvítězil 7:0, ale třetí část prohrál dílčím skóre prohrál poslední třetinu.

Velmi podobné bylo utkání Vítkovic na Bohemians. Pražanky předvedly na domácí půdě solidní první třetinu, jenže absolutně nezvládly prostřední část utkání, ve které inkasovaly rovněž sedm branek při žádné vstřelené. Ve třetí části byly znatelně aktivnější a v jejím závěru se dokázaly gólově prosadit.

Také Ivanti Tigers se povedl vstup do utkání a rychle vedl 3:0. Panterky ale na hale Tatranu nic nevzdaly a dokázaly dotáhnout na rozdíl jediné branky. Klíčovým se následně ukázal zásah Elišky Machkové na konci druhé třetiny, v poslední části pak Alena Machačová pojistila na konečných 6:3 pro Ivanti Tigers.

Vítkovice, Ivanti Tigers a Ostrava tak mohou již v neděli potvrdit role favoritů a postoupit v nejkratším možném čase.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*