10. 8. 2014 Švýcarsko (2) KOMENTÁŘŮ

Köniz nakupovalo ve Švédsku. Trnavský tým nyní zkouší v Turnově

 



Švýcarský Köniz ladí formu na novou sezonu v Čechách. Trenér Tomáš Trnavský přivezl svůj tým do Turnova a poté zamíří na Czech Open. osmidenní pobyt v Čechách zpestří i nedělní přátelský zápas s Billy Boy Mladá Boleslav.

Floorball Köniz bude letos na Czech Open jedním ze tří švýcarských týmů v elitní kategorii mužů. Tým pod vedením českého kouče Tomáše Trnavského přijede na turnaj s touhou napravit loňské osmifinálové vyřazení proti Tatranu.

Ani samotná sezona nevyšla týmu podle očekávání a tak se v Köniz velmi posilovalo. Pokud hrál loni nějaký Švýcar ve Švédsku, pak zamířil do Köniz. Tomáš Trnavský tak bude mít k dispozici celou reprezentační ekipu. Luca Graf, Kasper Schmocker, Florian Kuchen, Samuel Schneiter, to jsou nové posily. A s nimi i Christian Kjellmann z Tigers Langnau.

Bývalý trenér českého národního týmu proto bude mít na turnaji od mužstva jen ta nejvyšší očekávání.

„Tlak je v Köniz neustále. Určitě chceme co nejvýš, ale budeme měnit i herní prostředí. Takže uvidíme, jak se zabydlíme v nové hale,“ přibližuje Tomáš Trnavský.

Czech Open byla pro Köniz dlouho neznámá a při premiéře byl tým možná docela zklamaný, vypadl už v osmifinále. I proto se letos vrací. „Loňské vyřazení už v pátek večer nás hodně mrzelo, ale i přesto byl tým s turnajem spokojený, co se týmového pobytu týče a možnosti ke hře,“ dodává Tomáš Trnavský.

Na soupisce týmu pro Czech Open letos už není Pavel Machala, který přestoupil do Luzernu. I tak ale bude Köniz jedním z nejzajímavějších týmů turnaje. Generálkou je už nedělní duel s Mladou Boleslaví, který se hraje od 19 hodin v Turnově.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*