Tatran slaví setrvání v nejvyšší soutěži žen. Foto: Flickr Tatran Střešovice
25. 3. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tatranky zůstávají po obratu v extralize, Židenice čeká série pravdy s Vinohrady

 



Florbalistky Tatranu uhájily jako nováček příslušnost k extraligové elitě. Rozhodla o tom jejich dnešní výhra 3:2 v rozhodujícím sedmém zápase 1. kola play down. Dalo by se říci, že vstaly jako fénix z popela, protože ještě dvě minuty před koncem pátečního šestého duelu v Brně prohrávaly. Židenice tak čeká boj o přežití v nejvyšší soutěži s Vinohrady, které ve stejné fázi soutěže podlehly Olomouci. 

Série prvního kola play down mezi Tatranem a Židenicemi rozhodně nenudila. Brněnské florbalistky nejprve dokázaly otočit stav série z 0:2 na 3:2, aby v pátek ztratily v samém závěru šesté utkání série. Rozhodnout se tak muselo až v neděli ve střešovické Stodole.

Sedmé utkání série, která se vyznačovala nebývale vysokou návštěvností, začal lépe Tatran, který zásluhou Matěvosove již na začátku třetí minuty vedl, za minutu a půl ale srovnala produktivní Kamila Pravcová.

V poměrně ofenzivním utkání následně dominovaly brankářky Drbalová s Krištofovou, na další branku se tak čekalo až do času 32:55, tehdy se prosadila Indrová a misky vah krátce převážila na stranu Židenic. Ještě do konce druhé třetiny totiž dokázaly otočit Chaloupková s Maleckou.

Židenice si ve třetí části vytvořily několik zajímavých příležitostí, vyrovnat se jim však už nepodařilo. Tatran tak slaví záchranu v nejvyšší soutěži, Brňanky musí o příslušnost mezi elitou ještě bojovat. Ve druhém kole play down se utkají s Vinohrady, které podlehly 0:4 na zápasy Olomouci. Poražený ve druhém kole sestupuje do první ligy, vítěz se utká v baráži s neúspěšným finalistou druhé nejvyšší soutěže.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*