Köniz se může po dvou letech opět podívat do finále. Foto: Fabian Trees / www.imagepower.ch
5. 4. 2018 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Köniz i Wiler pokračují v semifinále bez prohry, tým s Patrikem Dóžou ale zvítězil až po nájezdech

 



První a druhý tým uplynulé základní části nadále prochází suveréně přes play-off. Wiler po výhře 7:1 nad Rychenbergem stále neokusil hořkost porážky, Köniz zvládl vítězství urvat sice až po nájezdech, poražen byl ale zatím pouze jednou. Největší pozornost o víkendu upoutal Daniel Johnsson, který hattrickem a povedeným freestylem rozhodl zápas. Köniz zvládl zvrátit dvoubrankovou ztrátu a nakonec vyhrát po samostatných nájezdech. 

Wiler kráčí do Superfinále. Vše směřuje k tomu, že Wiler rozhodne sérii již po čtyřech zápasech a v play-off tak možná nenajde žádného přemožitele. Wiler si sice situaci lehce zkomplikoval během úvodních minut, kdy se prosadil Sundstedt, pak ale začal úřadovat třicetiletý Švéd Johnsson a třemi góly během 25 minut otočil utkání. Fanoušky navíc nadchnul povedeným „zorro“ trikem.

Družstvo s Danielem Šešulkou a Radkem Sikorou drželo výsledek po zbytek utkání už ve svých rukou. Poslední třetinu navíc vyhrálo 4:0 a před necelou tisícovkou diváků tak mohlo slavit první mečbol semifinálové série.

Mladá opora Dany Känzig slaví vstřelenou branku. Foto: www.unihockey-fotos.ch / Claudio Thoma

Poprvé v letošním play-off musely zápas rozhodnout až samostatné nájezdy. Utkání Könizu a Curychu před zaplněnou halou začalo svižně, lehce navrch měl hostující Curych. Domácím se ze začátku dařilo najít na branky soupeře vždy rychlou odpověď, na trefy Wenka a Johanssona však dokázal zareagovat pouze Johansson. Curych se tak po první třetině ujal vedení 4:3.

Ve zbytku utkání již tolik branek nepadalo, oba týmy spíše poctivě bránily. Domácí hnáni publikem však dokázali snížit a na začátku třetího dějství dokonce vyrovnat. Zbytek zápasu už branku nepřinesl, Curych nezvládl využít ani výhodu přesilovky. Utkání tak nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, ze kterých vyšel vítězně domácí Köniz. Patrik Dóža bude mít šanci zajistit si se svým týmem účast v Superfinále již v sobotu, kdy zavítá na půdu Curychu.

SESTŘIHY SEMIFINÁLE:

VÝSLEDKY SEMIFINÁLE:

SV WILER-ERSIGEN – HC RYCHENBERG 3:0

SV Wiler-Ersigen – HC Rychenberg 7:1 (1:1, 2:0, 4:0)
Branky: 7., 25. a 30. Johnsson, 41. a 43. Krähenbühl, 51. a 58. Louis – 3. Sundstedt. Diváci: 950.

FLOORBALL KÖNIZ – GC CURYCH 3:0

Floorball Köniz – GC Curych 6:5sn (3:4, 1:1, 1:0, 0:0)
Branky: 10. Michel, 16. Bolliger, 20. Johansson, 36. a 42. Maurer – 4. Julkunen, 14. Rüegger, 17. Honold, 17. Wenk, 27. Steiger. Diváci: 1306.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*