Paulína Hudáková zbraně rozhodně neskládá. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
7. 4. 2018 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Jdeme vyhrát oba domácí zápasy a vrátit sérii na Dubinu, burcuje Ostravu Paulína Hudáková

 



Semifinálová série mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava je po prvním víkendu rozehraná znatelně ve prospěch Vítkovic, které stoprocentně využily výhody domácího prostředí a vedou tak 2:0. Podle útočnice FBC Paulíny Hudákové ale takové vedení v play off nic neznamená a její tým se soustředí na to, aby doma rovněž dvakrát zvítězil.

FBC sice prohrává v sérii 0:2, v obou zápasech ale bojovalo do posledních sekund, především ten druhý pak mělo rozehraný skvěle. Nakonec to ale nevyšlo. „Těch faktorů je více, jedním z nich je ten, že Vítkovice mají takových semifinálových a obecně těžkých zápasů odehraných o mnoho více než my, nicméně oba zápasy byly vyrovnané a bohužel nám v pondělí nevyšla třetí třetiny, kdy jsme udělaly individuální chyby a soupeř jako Vítkovice je umí potrestat,“ hodnotila zápasy útočnice Paulína Hudáková.

Nepovedených posledních dvacet minut bylo společným jmenovatelem obou zápasů ze strany Ostravy. V neděli se nedokázala velmi dlouho dostat do potřebného tlaku, o den později přišla o nadějné vedení. „Do třetí třetiny musíme nastupovat více koncentrované, semifinále je o chybách, kdo jich udělá více, ten prohraje, a to se nám stalo, udělaly jsme zbytečné chyby, soupeř toho využil a otočil zápas ve svůj prospěch,“ nabízí recept Hudáková.

Její myšlenky jsou ale již u víkendových odvet. „Bude se hrát na naší hale, vyladíme drobnosti, které nám chybí a Vítkovicím nedáme nic zadarmo,“ varuje.

Inspirací může být hráčkám Ostravy jejich vlastní rok stará série s Bohemians, která vstoupila do historie. „Je to semifinále play off, které se hraje na čtyři vítězné zápasy, loni se Ostravě povedlo otočit sérii s Bohemians ze stavu 0:3 a všichni tak víme, že to jde. Nicméně, 0:2 není nic, do domácích zápasů jdeme s tím, že chceme oba vyhrát a vrátit sérii na Dubinu. Věříme, že důležité zápasy v této sérii ještě přijdou,“ burcuje Paulína Hudáková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*