Martin Östholm. Foto: Per Wiklund
25. 4. 2018 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Tvář Pixba Martin Östholm prodloužil smlouvu

 



Ikonická postava současného Pixba a jeden z nejlepších florbalových obranců prodloužil svůj kontrakt s tradičním švédským klubem. Nová smlouva mu vyprší za dva roky. 

V týmu dosud odehrál jedenáct sezón a letos společně s Maxem Wahlgrenem patřil k hlavním tahounům mužstva, které dotáhl na třetí místo v základní části. Zatímco Max Wahlgren po sezóně míří do Linköpingu, Martin Östholm v klubu zůstává.

„Jsem rád, že mohu v klubu nadále pokračovat, Pixbo je klub mého srdce a jsem jeho hrdou součástí,“ prozradil švédský obránce v rozhovoru pro klubový web. „Věřím, že se jako tým pořád zlepšujeme a v příští sezóně dojdeme dále než letos,“ dodává na závěr.

Östholm bodově vysoce překonal loňskou sezónu. Foto: Per Wiklund

Devětadvacetiletý hráč si letos z pozice obránce připsal za Pixbo 51 bodů (26+25) a byl druhým nejproduktivnějším hráčem celého týmu. V nominaci švédské reprezentace na nejbližší EFT sice chybí, dá se ale očekávat, že si bude chtít zahrát na Mistrovství světa v Praze.

V týmu naopak končí útočník Linus Henriksson, který v týmu působil od roku 2014. Letos si za Pixbo připsal po Wahlgrenovi a Östholmovi třetí největší počet bodů (14+14). Po právě skončené sezóně se ale rozhodl ve 29 letech ukončit kariéru, zejména kvůli ztrátě motivace.

 


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*