Matthias Hofbauer střílí gól do české sítě. Foto: Český florbal/Martin Flousek Matthias Hofbauer střílí gól do české sítě. Foto: Český florbal/Martin Flousek
28. 4. 2018 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Češi dokázali vyrovnat ztracený zápas, v nájezdech rozhodl skvělý Matthias Hofbauer

 



Čechy v brněnské DRFG aréně opět dvě třetiny trápila produktivita. Pak se ale domácí reprezentanti probudili, dorovnali ztrátu a poslali duel se Švýcary do prodloužení a následných nájezdů. V nich rozhodl nejlepší hráč utkání – 36letý kapitán Švýcarska Matthias Hofbauer. Švýcaři mohou zítra v přímém souboji se Švédském usilovat o triumf na turnaji Euro Floorball Tour.

Česko – Švýcarsko 5:6 (0:1, 1:3, 4:1 – 0:0) po sam. náj.

Branky: 39. Kisugite (Šebek), 43. Dóža (Šebek), 48. Hájek (Hubálek), 57. Šebek (Curney), 59. Curney (Suchánek) – 4. Mendelin (Braillard), 29. M. Hofbauer (Mendelin), 33. Camenish (M. Hofbauer), 36. Rüegger (M. Hofbauer), 54. Riedi (Laely), rozh. náj. M. Hofbauer. Rozhodčí: Marttinen a Heinola (oba Finsko). Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. Diváci: 1582.

Jako první se v utkání prosadil Mendelin. Jeho hokejka byla při střele hodně vysoko, ale sudí gól uznali. Češi se v úvodních dvou třetinách trápili v zakončení, naopak Švýcaři udělili domácímu celku lekci z produktivity. Ve druhé třetině řádil zejména Matthias Hofbauer, který jeden gól dal a na další dva nahrál.

Střelecké prokletí v tomto duelu zlomili Češi až v závěru prostředního dějství. Šebkovu střelu z dálky tečoval do sítě Kisugite. Češi po vstřeleném gólu ožili. Po další asistenci Šebka se ze středu hřiště prosadil Dóža. A ještě veseleji bylo v brněnské aréně ve 48. minutě. Hubálek po pěkné kombinaci poslal míček před branku, kde číhal volný Hájek – 3:4.

Švýcarům se pak sice podařilo zásluhou Riediho odskočit zpátky na rozdíl dvou branek, ale finiš Čechů byl skvělý! Nejprve Curney těžil ze špatné rozehrávky soupeře, předložil míček Šebkovi a už to bylo pouze o gól. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou využil přesilovku sám Curney a srovnal na 5:5.

V nájezdech se prosadil pouze jediný exekutor. Tím byl švýcarský veterán Matthias Hofbauer, na jehož bekhendovou kličku byl Bauer krátký. Z Čechů se netrefili Dóža, Hájek ani Curney. Švýcarsko vyhrálo 6:5 v prodloužení. Čechy zítra čeká závěrečný duel v rámci EFT s Finskem, ve kterém půjde o třetí příčku.

Martin Kisugite prolomil střeleckou smůlu českého týmu. Foto: Český florbal/Martin Flousek

Martin Kisugite prolomil střeleckou smůlu českého týmu. Foto: Český florbal/Martin Flousek

Finsko – Švédsko 6:7 (0:1, 3:3, 3:3)

Branky: 35. Salo (Salin), 36. Kainulainen (Kukkola), 40. Salin (Johansson), 43. Vaananen (Kukkola), 49. Kukkola (Manninen), 60. Lamminem (Johansson) – 18. Fritzell (Galante-Carlström), 22. Ganevik (Nilsbeth), 25. Hovlund (Sjogren), 29. Galante-Carlström (Fritzell), 44. Nilsberth, 56. Fritzell (Galante-Carlström), 60. Fritzell. Rozhodčí: Kumerdanks a Kristapsons (oba Lotyšsko). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 1315.

Na první branku musela slušně zaplněná brněnská DRFG aréna čekat až do 18. minuty, kdy otevřel skóre Švéd Fritzell. První půlka druhé části patřila jednoznačně Švédům, kteří se během sedmi minut trefili třikrát.

Jenže Finové se dokázali zvednout a během pěti minut to bylo pouze o gól. Srovnání pak vystřelil ve 43. minutě finský tahoun Tatu Väänänen. Švédové se však mohli v tomto zápase opřít o útočníka Linköpingu Gustava Fritzella, který zkompletoval hattrick a v závěru duelu vystřelil Švédům těsné vítězství 7:6.

Švédové nakonec dokázali přestřelku s Finy dovést do vítězného konce. Foto: Český florbal / Martin Flousek

Švédové nakonec dokázali přestřelku s Finy dovést do vítězného konce. Foto: Český florbal / Martin Flousek


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*