České juniorky nestačily na švédské favoritky. Foto: Flickr IFF
4. 5. 2018 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Maturita juniorek se Švédskem skončila porážkou 2:13

 



České juniorky první místo ve skupině na světovém šampionátu nezískají. Po dvou zápasech prakticky na rozehrání se postavily Švédsku, které především ve druhé třetině vzájemného zápasu ukázalo větší kvalitu a zaslouženě zvítězilo poměrem 13:2. Naše florbalistky tak postoupily do semifinále ze druhého místa.

Výsledky Švédska zatím budily respekt, skalp Německa poměrem 29:0 mohl nahnat možná strach. Přesto to na českých florbalistkách nebylo znát a první třetina byla tou nejlepší, kterou se Švédskem odehrály. I tak odešly poraženy dílčím výsledkem 0:3.

Prostřední třetina se českým florbalistkám vůbec nepovedla. Prohrály ji dílčím skóre 8:2, když Švédky především v první polovině této části přepnuly na jiný výkonnostní stupeň a rozhodly o osudu utkání. V zápase byl najednou vidět rozdíl ve všech činnostech, Švédkám se navíc dařilo nutit české soupeřky k chybám, které nekompromisně trestaly.

V poslední části se utkání už jen dohrálo, Švédky přidaly zásluhou Swahn a Svensson další dvě branky pro konečný výsledek 13:2.

Švédsko – Česko 13:2 (3:0, 8:2 a 2:0)
Branky:
19., 21. a 39. Stenberg, 18. a 26. Gustafsson, 26. a 44. Swahn, 4. Ljuggren, 22. Backstedt, 25. Carlsson, 30. Rundfloen, 33. Elm a 54. Svensson – 26. Pekárková a 40. Cholinská.
Střely na branku: 41:17. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Rozhodčí: Lehmann, Manser (Švýcarsko). Diváci: 682. Nejlepší hráčky: Amanda Ljuggren – Nikol Pekárková.

Česko: Lišková (41. Klečková) – Malecká, Svačinová, Beránková, Novotná, Jurečková, Šebestová, Kolářová – Planková, Kubečková, Husková – Cholinská, Pekárková, Otcovská – Sedláčková, Želízková, Faltusová – Řezáčová a Vrlíková. Trenéři: Tomáš Martiník, Zuzana Jelínková a Lenka Kubíčková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*