Lucie Šrotová mění Dietlikon za Zug.
11. 6. 2018 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Šrotová zůstane ve Švýcarsku, Dietlikon vymění za Zug, kde končí Hubáčková

 



Lucie Šrotová bude nadále působit ve Švýcarsku. Po zisku stříbrné medaile ale opustí Dietlikon a přesune se do Zugu, ve kterém bude působit společně s Terezou Volákovou, se kterou se potkaly již ve Vítkovicích a extraligu spolu hrály především za FBC Ostrava. V týmu naopak končí Zuzana Hubáčková, která by se podle tiskové zprávy měla vrátit do České republiky.

Její loňský přestup, kdy vyměnila FBC Ostrava za Dietlikon, vyvolal senzaci. V Dietlikonu nakonec od trenérky Simone Berner nedostala tolik prostoru, nicméně jí právem náleží jak stříbrná medaile z ligové soutěže, tak také účast na loňském Champions Cupu ve Finsku.

Před ročníkem 2018/2019 se přesune do Zugu, který je dlouhodobě tradiční českou destinací ve švýcarské nejvyšší soutěži. V minulosti zde tak působily například Magdalena Žižková, Terezie Párysová, Hanka Lacková nebo Dana Bursová – Nesměráková.

V Zugu byla na zkoušce již před minulou sezonou, nakonec za něj odehrály loňský ročník Tereza Voláková se Zuzanou Hubáčkovou. Voláková byla potvrzena jako členka kádru, Hubáčková by se naopak měla vrátit do Česka. Kam povedou další kroky florbalistky, která už extraligu žen hrála v Liberci, Olomouci, Vítkovicích, Šumperku, Ivanti Tigers a ELITE zatím známo není.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*