Marek Matejčík vsítil hattrick Foto: Martin Flousek, Český florbal.
26. 6. 2018 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Akademici začali šampionát cennou výhrou nad Finskem, vyhráli 6:2

 



Velmi podařený vstup do akademického šampionátu v polské Lodži má za sebou mužská reprezentace. V úvodním zápase porazila finské akademiky 6:2, když v utkání ani jednou neprohrávala. Hattrickem se zaskvěl chodovský Marek Matejčík. Zítra čeká svěřence dua Radek Sikora – Pavel Brus volný den, ve čtvrtek se postaví Japonsku.

Výhrou v úvodním utkání vstoupila do Akademického mistrovství světa česká mužská reprezentace. V předpokládaném souboji o první místo ve skupině uspěla proti Finsku poměrem 6:2, když v zápase ani jednou neprohrávala.

Na první gól Delonga ještě po minutě odpověděl Lastikka, jinak ale Češi zápasu gólově dominovali. V předposlední minutě první části obrátil misky vah na českou stranu Valeš, následovaly tři zásahy Marka Matejčíka, který hattrickem v rozmezí 33. až 50. minuty prakticky rozhodl utkání.

Finští studenti korigovali šest minut před koncem brankou Kailialy, poslední slovo ale měl deset sekund před koncem Jakub Gruber.

Finsko – Česko 2:6 (1:2, 0:1, 1:3)
Branky: 13. Lastikka a 54. Kailiala – 33., 47. a 50. Matejčík, 11. Delong, 19. Valeš a 60. Gruber.
Střely na branku: 24:37. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Rozhodčí: Kumerdansk a Kristapsons (Lotyšsko). Diváci: 80. Nejlepší hráči: Miko Kailiala – Marek Matejčík.

Česko: Levínský – Řehoř, Novák, Krejčíř, Sládeček, Marvánek, Vítovec, Pánek – Gruber, Pluhař, Valeš – Bräuer, Delong, Matejčík – Svatoš, Šindelář, Šimek – Bagin a Kolstrunk. Trenéři: Radek Sikora a Pavel Brus.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*