České florbalistky v Pardubicích porazily Slovenky. Foto: Martin Flousek - Český Florbal
1. 9. 2018 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky vstřelily houževnatým Slovenkám 8 gólů a v Pardubicích vyhrály 8:3

 



První vystoupení na mezinárodním turnaji v Pardubicích mají za sebou české reprezentační florbalistky. Poradily si v něm s houževnatým celkem Slovenska, který nakonec porazily poměrně vysoko 8:3. Potěšující je, že se k tradičním oporám českého týmu přidaly kvalitním výkonem další hráčky, například Adéla Bočanová nebo Gabriela Tožičková.

Slovenky mohou po pardubickém turnaji žehrat na špatné vstupy do zápasů. V sobotu to sice nebylo tak špatné jako proti Švýcarsku, přesto už v osmé minutě prohrávaly 0:2, když se prosadily Kotzurová s Ratajovou. Mimochodem, první branka ukazuje dobrou přípravu českého týmu, protože padla z druhé vlny po ofenzivní rozehře, což je něco, s čím měly Slovenky problém již v pátek.

V 11. minutě navíc zvýšila Nela Kapcová, Slovenky se opět do zápasy dostaly až okolo patnácté minutě, což nakonec vyústilo v branku Paulíny Hudákové, která společně s dvojčetem Kristínou, posílila Slovenky pro tento zápas po návratu FBC Ostrava ze Švédska.

První polovina druhé třetiny byla poměrně vyrovnaná, Slovenky snížily na rozdíl jediné branky zásluhou Zuzany Šponiarové, na což dokázala z rychlého protiútoku zareagovat aktivní Bočanová.

Mezi 37. až 39. minutou se zápas prakticky rozhodl. Slovenky nejprve nezareagovaly na Tožičkovou, která umístěnou ranou dala branku na 5:2, vzápětí se prosadila Koníčková a poté, co si slabší chvilku vybrala brankářka Krištofová, tak také Ratajová. Skóre druhé dvacetiminutovky nakonec uzavřela dalším pěkným gólem Denisa Ferenčíková.

V poslední třetině se zápas poměrně v poklidu dohrál. Oba týmy se soustředily na obrannou činnost a soupeře do větších šancí nepouštěly. Češky měly opticky o něco více ze hry, Slovenky se snažily hrozit z rychlých brejků. Nakonec ale v poslední třetině branka padla pouze do prázdné branky Slovenska, což znamená, že Češky porazily Slovenky 8:3. Pro Slovensko tak turnaj končí se dvěma porážkami, naše reprezentantky ještě v neděli vyzvou Švýcarsko.

Česko – Slovensko 8:3 (3:1, 4:2 a 1:0)
Branky:
8. Kotzurová, 8. Ratajová, 11. Kapcová, 32. Bočanová, 37. Tožičková, 38. Koníčková, 38. Ratajová a 60. Plášková.
Střely na branku: 22:12. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Rozhodčí: Järvi a Kirsilä (Finsko). Diváci: 248. Nejlepší hráčky: Veronika Enenkelová – Paulína Hudáková.

Česko: Christianová – Machková, Jiráková, Beránková, Hermannová, Koníčková, Kotzurová – Ratajová, Martináková, Krupnová – Plášková, Tožičková, Kapcová – Enenkelová, Bočanová, Kubišová – Mlejnková a Řepková. Trenéři: Sascha Rhyner a Jakub Robenek

Slovensko: Krištofová – M. Šponiarová, Ďuríková, Klapitová, Robová, A. Kocurová, Marcinková – P. Hudáková, Ferenčíková, Z. Šponiarová – Gáborová, Trošková, K. Hudáková – Fančovičová, B. Kocurová, Belicová – Dzurinová, K. Grossová a Kvasková. Trenéři: Michal Jedlička a Dušan Dudešek


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*