Veronika Enenkelová právě zvýšila na 2:0. Foto: Martin Flousek - Český Florbal
2. 9. 2018 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Češky dotáhly skvěle rozehraný zápas, díky dvěma brankám Enenkelové porazily Švýcarsko 5:4

 



Parádní vystoupení má za sebou česká ženská reprezentace. Na turnaji v Pardubicích dokázala porazit Švýcarky 5:4, díky poctivému defenzivnímu výkonu a dvěma brankám Veroniky Enenkelové. Pod vedením Švýcara Saschi Rhynera tak český národní tým zatím pokaždé se Švýcarkami bodoval. 

Diváci dostali v Pardubicích možnost sledovat nebývale ofenzivní duel tradičních soupeřů. Oba celky si dokázaly vypracovat několik zajímavých příležitostí, za zmínku stojí také poměrně kvalitní obranná činnost, která na obou stranách vedla k zablokování několika střel. Jinak ale první desetiminutovku ovládly branářky Příleská se Schmid.

V deváté minutě oba celky využily možnost rychlého rozehrání při střídání soupeře. Zatímco Wiki v následné šanci, take díky defenzivní práci Urbánkové, neuspěla, Řepková na druhé straně byla úspěšná a otevřela skóre. Za tři minuty bylo navíc ještě veseleji, to totiž Švýcarky nechaly na velkém brankovišti samotnou Enenkelovou, která umístěnou ranou zvýšila na 2:0.

Švýcarky se ke slovu dostaly až v posledních pěti minutách. Nejprve využila své obratnosti Wiki a ranou pod břevno snížila, v poslední minutě první části pak oba týmy nevyužily velké příležitosti: na české straně Kapcová, za Švýcarky pak Scheidegger.

Nástup do prostřední části měly Švýcarky aktivnější a dokázaly dostat Češky pod tlak, nicméně domácí florbalistky zareagovaly tím nejlepším možným způsobem: druhou šanci na brejk využila Ratajová a bylo to 3:1.

Švýcarky ale pokračovaly v nastoleném trendu hry a byly po zásluze odměněny: ve 33. minutě se uvolnila u mantinelu Ulber a sama si dorazila střelu za Příleskou, o čtyři minuty se podobně prosadila take Scheidegger, která tak stanovila skóre po dvou třetinách na 3:3. Na obou stranách ještě bylo k vidění několik šancí, u Švýcarek neuspěla například Gerig, Češky nepotěšila Enenkelová.

Švýcarky, které nastoupily bez Corin Rüttimann, měly take na začátku třetí třetiny opticky vice ze hry, presto největší šanci za dosavadní průběh této části hry měla ve 46. minutě Eliška Krupnová. Po deseti minutách měla velkou příležitost Wiki, ale míček přes Příleskou nepřehodila, česká brankářka pak zneškodnila střelu Scheidegger a v obrovské šanci na malém brankovišti zastavila Dellagiovanu.

Ve sportu to tak občas bývá, že když útočí jeden, raduje se druhý. Šest minut před koncem tak Martináková našla Enenkelovou, která prostřelila ležící Schmid. Švýcarky se dlouho nemohly dostat do potřebného tlaku, pomohl jim až oddechový čas dvě minuty před koncem, jenže při následné power play vytáhla Příleská další dva skvělé zákroky a po brance Krupnové bylo rozhodnuto. Češky porazily Švýcarsko nakonec 5:4, když se v poslední sekundě trefila ještě Suter a také ve druhém vzájemném zápase pod vedením Saschi Rhynera proti Švýcarsku bodovaly.

Česko – Švýcarsko 5:4 (2:1, 1:2 a 2:1)
Branky:
13. a 54. Enenkelová, 10. Řepková, 27. Ratajová a 59. Krupnová – 15. Wiki, 33. Ulber, 37. Scheidegger a 60. Suter.
Střely na branku: 20:27. Bez vyloučení. Rozhodčí: Järvi, Kirsilä (Finsko). Diváci: 283. Nejlepší hráčky: Nikola Příleská – Michelle Wiki.

Česko: Příleská – Tožičková, Jiráková, Beránková, Hermannová, Koníčková, Kotzurová, Machková – Ratajová, Krupnová, Urbánková – Řepková, Bočanová, Kubišová – Enenkelová, Martináková, Kapcová – Plášková a Mlejnková. Hlavní trenér: Sascha Rhyner

Švýcarsko: Schmid – Reinhard, Marti, Mischler, Stella, Liechti, Koller, Luck – Suter, Ulber, Wiki – Gerig, Gämperli, Scheidegger – Dellagiovana, Rossier, Zwinggi – Wyss a Spichiger. Hlavní trenér: Rolf Kern.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*