Patrik Dóža právě rozhodl utkání proti Švýcarsku. Foto: Martin Flousek - Český Florbal
2. 9. 2018 Reprezentace - Muži (4) KOMENTÁŘŮ

DÓŽOVO K.O.! Češi dvě sekundy před koncem získali skalp Švýcarska 5:4!

 



 Mezinárodní florbalový turnaj za účasti národních týmů České republiky, Finska, Švýcarska a Slovenska je u konce. Jako poslední se proti sobě postavili čeští reprezentanti a Švýcaři. Oba týmy do utkání vstupovaly v rozdílném rozpoložení, Švýcaři totiž už v Pardubicích porazili Finy, kterým naopak Češi nedali ani branku. V atraktivním duelu nakonec rozhodl dvě sekundy před koncem Patrik Dóža.

Podobně jako v předcházejícím ženském utkání, take mužský duel nabídl od začátku atraktivní podívanou, ve které byli Češi o něco aktivnější. Oba celky se rovněž mohly opřít o brankáře, na jedné straně Lukáše Bauera, na druhé pak na Patricka Edera. Jako první se prosadili Češi, když propálil Edera Patrik Dóža.

Vedení vydrželo českým reprezentantům skoro šest minut, poté srovnal Tobias Heller. Do konce úvodní části následně oba brankáři předvedli několik kvalitních zákroků.

Velké věci se děly ve druhé třetině. Češi předvedli perfektní vstup, když ve 23. minutě dvakrát skórovali: nejprve využil Bauerův výhoz Rýpar, následně byl aktivní Ondřej Mikeš a dostal se k dorážce. Švýcary vývoj utkání trochu otřásl, za sedm minut se ale s notnou dávkou štěstí vrátili do sedla: Conrad trefil svou ranou Suchánka do obličeje, od kterého se míček odrazil nechytatelně za Bauera.

Po dalších dvou minutách vyrovnal Braillard a povedenou švýcarskou pasáž zakončil ve 35. minutě využitou přesilovkou Braillard. Češi ale dokázali zareagovat a zásluhou pěkné kombice, na jejímž konci stál Langer, vyrovnali na 4:4. To už nehrál Conrad, který byl otřesen po nezaviněné srážce s Kisugitem.

Po poměrně divoké prostřední třetině přišlo v té třetí vystřízlivění. Oba celky si hlídaly, aby nedostaly pátou branku, ubylo take gólových příležitostí, v 54. minutě se otevřela obrana před Riedim, který ale trefil pouze břevno. O minute později byl v dobré příležitosti Hájek, ale netrefil branku, pár sekund na to pak Langer nedokázal obhodit Edera.

Všechno vyřešil dvě sekundy před koncem Patrik Dóža, když zakončil kombinaci do prázdné branky.

Česko – Švýcarsko 5:4 (1:1, 3:3 a 1:0)
Branky:
11. a 60. Dóža, 23. Rýpar, 23. Mikeš a 38. Langer – 17. Heller, 30. Conrad, 32. Braillard a 35. Mendelin.
Střely na branku: 20:29. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Rozhodčí: Kumerdansk, Kristapsons (Lotyšsko). Diváci: 508. Nejlepší hráči: Patrik Dóža – Luca Graf.

Česko: L. Bauer – Suchánek, Garčar, J. Bauer, Kisugite, Němeček, Vítovec – Rýpar, Dóža, Delong – Ondrušek, Langer, Hájek – Šebek, Jendrišák, Mikeš – Gruber, Curney a Valeš. Hlavní trenér: Petri Kettunen.

Švýcarsko: Eder – Camenish, Burki, Heller, Conrad, Berry, Graf, Bischofberger – M. Hofbauer, Hartmann, Zaugg – Buchli, Meier, Kanzig – Laely, Braillard, Riedi – Mendelin a Rüegger. Hlavní trenér: David Jansson


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Kryštof61 napsal:

    Popravdě musím uznat, že po náročném programu se mi výkon Čr moc líbil. Odbojované utkání, kde se sice ukázalo, že Švýcarsko je technicky přece jenom o level jinde ale bojovností jsme schopni udržet krok. Oceňuji přístup Kettunena, který se snaží změnit zaběhlé nominace starých hráčů a nominuje mladší. Tím dává nadějí českému nároďáku do budoucna. Co ale opravdu nepochopím jsou dvě věci. Z jakého důvodu je player jako Kisugite chválen komentátory i za utření zadku, ale jeho tucet zbytečně ztracených míčků přehlížen. Poté bych rád zmínil Jakuba Grubera, který evidentně na mezinárodní úroveň nestačí jak do obrany, tak do útoku. A pokud vím, je to ročník 1994, čím ho ani trenéry nezachraňuje jeho věk. Místo takových hráčů tedy berte buď mladé kluky, z kterých můžem čerpat v budoucnosti, nebo ostřílené borce, kteří ten mladý tým zklidní.

    • Kryštov62 napsal:

      Krásné bojovně utkání. Asi jsi Koukal na jiné utkání, vždyť Gruber dnes hrál jen par minut:-). Každopádně pochvala pro trenéry i cely tým a určitě se tým dobre krystalizuje před MS.

    • adrian napsal:

      Kryštof61: ročník 1994 jsou starý kluci ? Vždyť je jim 24 let, to snad nejsou starý kluci … 🙂

  • Fanousek napsal:

    Pěkně se na to dívalo, gratulace.

Napsat komentář

*