Petri Kettunen udílí pokyny svým svěřencům během utkání se Švýcarskem. Foto. Martin Flousek - Český Florbal
3. 9. 2018 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Výhra je dobrý signál, ale pracovat musíme stále, hodnotí Pardubice Petri Kettunen

 



České reprezentační týmy potěšily v neděli hned dvakrát. Nevyhrály totiž jen ženy, ale také muži. Hlavní trenér národního týmu Petri Kettunen ale zůstal nohama na zemi. Uvedl, že výhra je samozřejmě pozitivní signál, ale před jeho týmem je ještě spousta práce. Nezapomněl pochválit diváky, kteří v menší pardubické hale vytvořili skvělou atmosféru.

Kettunen není typem trenéra, který by nějak výrazně dával najevo své emoce. „Odehráli jsme nejlepší zápas na turnaji a vyhráli jej, to je dobrý signál,“ odpověděl na úvodní dotaz velmi klidně. „Jsem spokojen s našimi protiútoky, protože základem protiútoku je kvalitní obrana, je to znak toho, že funguje. Proti Švýcarsku jsme měli několik takových možností, ještě musíme zapracovat na proměňování,“ vyzdvihl ofenzivní aspekt české hry.

Tři měsíce před mistrovstvím světa je přirozené, že na Kettunena mířily otázky o tom, kdo má například šampionát jistý nebo jak bude probíhat příprava. Finský kormidelník odpověděl obecně. „Je to tak, že hráči musí pracovat ve svých klubech na denní bázi velmi tvrdě, následně z toho mohou těžit v reprezentaci. Sportovci se totiž obecně dělají v klubech, jakákoliv reprezentace pak pouze těží z toho, co se hráči naučí anebo dělají v klubech,“ poznamenal.

O blízké budoucnosti národního týmu má jasno. „V následujícím týdnu začnou ligové soutěže, budeme vše monitorovat a vytvářet sestavu pro listopadový turnaj EuroFloorball Tour,“ uvedl.

Vzhledem k šampionátu přišel také dotaz, jak silný bude český tým. „To neumím říct, protože to nikdo neví. Je to sport a ve sportu se může stát cokoliv, opravdu na to nejde odpovědět,“ usmál se.

Speciálně vyzdvihl atmosféru, ke které v menší pardubické hale výrazně přispěl kotel, kterému se povedlo strhnout obecenstvo. „Atmosféra byla skvělá, přišlo hodně fanoušků, kteří neustále fandili a hnali nás dopředu. Bylo tady opravdu hodně hluku, pokud tomu bude tak také v O2 Aréně, tak budu nadšený,“ zakončil Petri Kettunen v pozitivním duchu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*