Lukáš Bauer během utkání se Švýcarskem. Foto: Martin Flousek - Český Florbal
5. 9. 2018 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Velké povzbuzení, na nejdůležitější zápasy budeme připraveni, hlásí Lukáš Bauer

 



Lukáš Bauer patřil k nejdůležitějším postavám českého národního týmu, který v Pardubicích dokázal porazit Švýcary a tři měsíce před světovým šampionátem v Praze tak ukázal svou sílu. Bauer po utkání označil vítězství za vítané povzbuzení přičemž věří, že na vrchol sezony bude tým Petriho Kettunena kvalitně připraven.

Utkání hodnotil střízlivě. „Rozdělil bych to na části. Prvních třicet minut jsme hráli dobře na balonu, dařilo se nám udržet Švýcary a do ničeho jsme je příliš nepustili, především do brejků. Poté jsme měli takovou hluchou desetiminutovku, kdy nám Švýcaři dali tři branky a srovnali. Nicméně se nám povedlo dostat se zpátky a nakonec jsme se štěstím zvítězili,“ usmál se Lukáš Bauer.

Jaký je tedy výstup ze zápasu? „Samozřejmě, že je to velké povzbuzení, které bylo třeba,“ zhodnotil.

Sám přiznal, že český tým měl v zápase hluchou pasáž, nicméně se dokázal vrátit zpět na správnou trať. „Důležité to bylo, myslím si, že v týmu máme dostatečně zkušené kluky na to, abychom třeba na deset minut nějakým brutálním způsobem vypnuli a nechali si celý zápas utéct. Tým je dostatečně silný na to, aby se mu to nestalo, nakonec jsme zápas dotáhli k vítězství,“ popsal brankář, který na klubové úrovni střeží branku Mladé Boleslavi.

Po divoké druhé třetině přišlo v poslední dvacetiminutovce uklidnění. „Změna to trochu je, samozřejmě, že brankář je raději, když nedostane třeba nějakou dobu gól a zachytá si, nicméně musím říct, že nějaké zákroky jsem měl, takže jsem z tempa nevypadl,“ vrátil se ke třetí třetině.

Petri Kettunen sliboval, že na hráče bude náročný a co slíbil, to splnil. „Bylo to náročné, pod ním je to náročné stále. On na nás sice klade nároky, ale ukazuje tím, že nám chce pomoct. Pevně věřím, že na nejdůležitší zápasy budeme připraveni,“ uzavřel Lukáš Bauer.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*