Florbalistky Chodova získaly výhru nad Vítkovicemi. Foto: Florbal Chodov
24. 9. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov vyhrál šlágr a s Ostravou vede, poprvé bodovaly Židenice s Jičínem

 



Třetí kolo nejvyšší ženské soutěže oddělilo na vedoucích pozicích Chodov s Ostravou. Pražanky porazily ve šlágru kola Vítkovice 5:4, Ostrava zase naplno bodovala také ve třetím venkovním utkání sezony, když přehrála Bohemians 7:3. Nulu na bodovém kontě smazaly celky Židenic a Jičína, Brňankám se navíc povedlo poprvé vyhrát.

Jednoznačným šlágrem bylo poslední utkání kola mezi Chodovem a Vítkovicemi a předpoklady se naplnily. Chodov využil lepšího vstupu do utkání a vedl 1:0 zásluhou Pekárkové, za necelé dvě minuty srovnala Husková. Domácí tým byl nadále aktivnější a v první polovině druhé třetiny, když třikrát skóroval, tak se dostal do výrazného vedení. Čtvrtá branka sice vyvolala hodně emocí a hosté reklamovali postavení Martiny Řepkové v brankovišti, paradoxně jim ale celá situace pomohla: spolupráce Šponiarová – Trošková přinesla dvě branky a Vítkovice byly rázem na dostřel.

Vyrovnat se ale Ostravankám nepodařilo: na 5:3 dala Tožičková, skóre pak uzavřela z trestného střílení Husková, přičemž Vítkovicím nepomohla ani power play. „Tak nějak se pořád hledáme, stále to není ono. Zejména kvalita v útočné fázi zatím chybí, musíme na tom výrazně zapracovat, věřím, že se s průběhem sezóny budeme lepší, ale musíme vyladit souhru. Jinak byl zápas ve vysokém tempu, plný osobních soubojů a musím říct, že ve druhé půli jsme chvílemi měli velké problémy,“ řekl kouč vítězů Lukáš Procházka.

Vítkovice na spornou branku nežehraly. „V první polovině zápasu měl soupeř větší drajv, hodně na nás tlačil a protože my jsme nebyli dostatečně šikovní, získal rozhodující náskok. Druhá polovina už byla zcela vyrovnaná, my se díky většímu důrazu dostali zpátky do zápasu a nebyli daleko od vyrovnání,“ zhodnotil Tomáš Martiník.

Plný počet bodů má kromě Chodova již jen Ostrava. Ta si sice ještě v sezoně nezahrála na domácím hřišti, ze tří výjezdů ale ani jednou neklopýtla. V neděli sehrála dvě třetiny vyrovnanou partii s Bohemians, aby v poslední dvacetiminutovce nastřílela čtyři branky a odvezla si výhru 7:3. „Těžký zápas. Pro nás zatím určitě nejtěžší. Bohemka dobře bránila a byla kvalitní na míčku. Z naší strany to mělo do ideálu daleko a párkrát jsme měli velké štěstí,“ přiznal kouč Jakub Robenek.

První body a také vítězství slaví v Židenicích. Do Brna přijel Liberec a od začátku tahal za kratší konec provazu. Domácí hráčky byly aktivnější a měly také více umu v zakončení brankových příležitostí. Nakonec si připsaly tři body za výhru 3:2, co je zajímavé, tak je fakt, že ani jedna hráčka Židenic nezískala v utkání více než jeden kanadský bod. „V první třetině jsme soupeře jasně přehrávali, bohužel jsme nedokázali naši převahu vyjádřit více než jedním gólem. Od druhé třetiny se hra více vyrovnala ale přesto dle mého názoru bereme zaslouženou výhru,“ těšil se Jiří Starý.

Nulu na svém kontě nemá už ani Jičín, který v divokém utkání podlehl Olomouci 7:8 po nájezdech. Utkání, ve kterém Jičín hned třikrát vedl okořenila hned šesti body Kristýna Bachmaierová. Nájezdová specialistka tentokráte nemohla ukázat své umění v této disciplíně, protože svůj pokus zahájila kopnutím, na což rozhodčí podle nových pravidel správně reagovali okamžitým rozpažením. „Špatný důraz na brankovišti udělal z utkání drama. Víme na čem pracovat a těšíme se na další zápasy,“ řekla trenérka Olomouce Alice Pavlíková.

Oslavy desátého výročí založení oddílu pojal tým Ivanti Tigers stylově a vyzval Tatran, jehož původním jádrem fakticky je. Favorit utkání sice prohrál první třetinu, následně ale dovedl utkání do vítězného konce poměrem 9:3, hattrickem se blýskla Daniela Reindlová, která tak zaznamenala všechny branky svého týmu. „Po vlažnějším vstupu do utkání a horší první třetině, jsme ve druhé začly už hrát ve větším tempu a zápas se nám podařilo vyhrát,“ hodnotila zápas trenérka Ivanti Tigers Markéta Šteglová.

Další sympatický výkon podaly florbalistky Plzně, které si proti Panthers na necelých deset minut vyzkoušely vedení v utkání extraligy žen. Ještě ve druhé třetině se jim na minutu povedlo srovnat na 2:2, následně ale dvakrát inkasovaly a soupeř už vedení nepustil. Panthers nakonec vyhrály 7:3, a to především díky pětibodové Veronice Zittové.

Výsledky 3. kola Extraligy žen

Ivanti Tigers Jižní Město – Tatran Střešovice 9:3
branky: 24. Lucie Řezáčová, 27. Dagmar Surá, 28. Nikola Hermannová, 35. Eliška Chudá, 40. Petra Šebestová, 48. Lucie Řezáčová, 52. Iveta Hyršlová, 57. Dominika Kubišová, 59. Simona Pálková – 1. Daniela Reindlová, 37. Daniela Reindlová, 50. Daniela Reindlová; rozhodčí: Kateřina Hátlová – Lenka Jansová; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 150; zásahy brankářů: Kristýna Karli 27 – Eliška Drbalová 30, Markéta Antalová 1; po třetinách: 0:1, 5:1, 4:1;

FBS Olomouc – KM automatik FBK Jičín 8:7pn
branky: 10. Šárka Kylarová, 20. Tereza Mošťková, 26. Lucie Cholinská, 27. Kateřina Slezáková, 36. Michaela Žáková, 40. Tereza Mošťková, 55. Tereza Mošťková, N Michaela Žáková – 10. Gabriela Žůrková, 13. Kristýna Bachmaierová, 23. Kristýna Bachmaierová, 37. Kristýna Bachmaierová, 40. Kristýna Bachmaierová, 53. Nikola Kuchařová, 60. Nikola Kuchařová; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 77; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 30 – Veronika Samková 32; po třetinách: 2:2, 4:3, 1:2, 0:0;

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – Panthers Praha 3:7
branky: 10. Lenka Přerostová, 24. Nikola Staňková, 36. Julie Volkmannová – 20. Veronika Zittová, 20. Dominika Tůmová, 25. Eliška Škvorová, 32. Tereza Syslová, 39. Lucie Florianová, 52. Petra Šusterová, 60. Veronika Zittová; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 2:3; využití: 1:1; diváků: 110; zásahy brankářů: Veronika Fišerová 20 – Kristýna Horňáková 13; po třetinách: 1:2, 2:3, 0:2;

FbŠ Bohemians – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 3:7
branky: 8. Hana Poláková, 23. Eliška Reischlová, 27. Eliška Reischlová – 18. Veronika Káčová, 20. Paulína Hudáková, 33. Denisa Kotzurová, 44. Veronika Káčová, 51. Paulína Hudáková, 56. Nela Kapcová, 59. Nela Kapcová; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 75; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 16 – Veronika Tomšová 16; po třetinách: 1:2, 2:1, 0:4;

K1 Florbal Židenice – Crazy girls FBC Liberec 3:2
branky: 10. Jitka Drápalová, 26. Anna Běhounková, 37. Kateřina Rybníčková – 32. Michaela Mlejnková, 42. Klára Leierová; rozhodčí: Patrik Mik – Petr Szilvási; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 74; zásahy brankářů: Karolína Krištofová 18 – Marcela Štěpánová 23; po třetinách: 1:0, 2:1, 0:1;

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:4
branky: 9. Nikol Pekárková, 22. Nikol Pekárková, 26. Adéla Jůzová, 32. Martina Řepková, 49. Gabriela Tožičková – 11. Barbora Husková, 33. Zuzana Šponiarová, 36. Zuzana Šponiarová, 52. Barbora Husková; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 76; zásahy brankářů: Jana Christianová 11 – Nikola Příleská 20; po třetinách: 1:1, 3:2, 1:1;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*