Jakub Buršík (uprostřed) byl hlavním strůjcem obratu Bohemians v zápase proti Otrokovicím. Foto: Šimon Jiráček, FbŠ Bohemians Jakub Buršík (uprostřed). Foto: Šimon Jiráček, FbŠ Bohemians
27. 9. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemce pomohl k výhře 17letý Buršík. Ještě musí zapracovat na obraně, říká Jedlička

 



Bohemians se v nové sezóně museli popasovat s několika odchody, o hlavní slovo se tak po přesunu Šimka s Šárkou do Švýcarska starají dva junioři – Josef Juha a Jakub Buršík. O rok starší Juha byl hlavní postavou při výhře nad Brnem, Buršík zase dirigoval nedělní obrat s Otrokovicemi.  

Sedmnáctiletý Jakub Buršík je zatím s Josefem Juhou hlavní útočnou zbraní zelenobílých. Juniorský reprezentant odehrál všech pět utkání, ve kterých si připsal sedm bodů (4+3). Povedený výkon hráčů Bohemians proti Boleslavi na druhou výhru ještě nestačil, proti Otrokovicím se ale Pražané již dočkali.

Klání Bohemians a Otrokovic rozhodovala druhá třetina, kdy se právě dvakrát trefil Buršík a otočil utkání. Skórovat se mu podařilo netradičně dvakrát po zemi, nejdříve střelou ze středu hřiště, druhou branku přidal po samostatném úniku od půlící čáry.

„Utkání bylo rozhodně složité, ale nedostali jsme žádné zbytečné góly, hráli jsme přesně to, co jsme chtěli a tři body jsou super,“ podělil se o své dojmy z utkání Buršík na klubovém kanále.

Sám byl rád především za druhou výhru v sezóně a že Bohemians mohou jít do dalších zápasů s větším klidem.

„V závěru už příliš branek nepadlo. Snažili jsme se proměnit ještě nějaké šance, ale už to příliš nešlo. Hlavní je, že jsme to ubránili a tři body jsou doma,“ dodává mladý útočník.

Josef Juha je po návratu ze Švédska nejproduktivnějším hráčem týmu. Foto: Šimon JIRÁČEK

Na větší hodnocení je ale dle hlavního trenéra Michala Jedličky ještě brzy, více prozradí až další části sezóny.

„Dosud je odehráno opravdu málo zápasů, ale Kuba zatím hraje slušně. Ještě musí zapracovat na obraně,“ říká trenér Bohemians. I on přiznává, že nahradit přínos bodů Šárky a Šimka nebude jednoduché. „Snažíme se o to, ale je to hodně složité,“ dodává Jedlička.

V příštích zápasech čekají zelenobílé papírově hratelní soupeři, o to více ale nevyzpytatelní. Největší prověrka přijde na řadu 8. října v derby proti rozjeté Spartě.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*