Češky se opět utkají v kvalifikaci s Itálií. Foto: Flickr IFF
6. 10. 2018 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ženy pojedou na kvalifikaci do Gdaňsku, utkají se s domácím týmem nebo Belgií

 



Českou ženskou reprezentaci čeká výjezd do polského Gdaňsku. Právě ve městě, které je na pobřeží Baltského moře se totiž uskuteční kvalifikační skupina o postup na světový šampionát v roce 2019. Na přelomu ledna a února příštího roku se Češky utkají s domácím Polskem, Estonskem, Itálií a Belgií. Pro postup na šampionát potřebují florbalistky skončit na prvních dvou místech ve skupině anebo být mezi nejlepšími dvěma týmy na třetích místech.  

Světový šampionát se v prosinci 2019 uskuteční ve Švýcarsku a pořadatelská země má tak jistou účast. O zbylých patnáct míst na závěrečném turnaji musí národní týmy bojovat, v Evropě se bude na přelomu ledna hrát celkem o deset místenek. Jistou účast na turnaji mají totiž první dva týmy z každé ze čtyř kvalifikačních skupin, o mistrovství nepřijdou také dva nejlepší týmy na třetích místech.

Vzhledem k tomu, že „slovenská“ skupina má pouze čtyři účastníky, tak se týmům na třetích místech pro určení postupujících nebude započítávat zápas s posledním týmem své skupiny.

Podobně jako u kvalifikace na mužský šampionát se zvolil model, kdy se čtyři skupiny odehrají na dvou místech: kromě Gďansku se tak bude bojovat také v Trenčíně. Podle předem připraveného klíče, který se rovněž nemění pak do „české“ skupiny EUR 3 byly přiděleny týmy Polska, Estonska, Itálie a Belgie, pro kterou se bude jednat o úplně první kvalifikační pokus.

Společně s naší reprezentací zamíří do Polska také Švédky, Finky pak zamíří do Trenčína.

Rozdělení evropských kvalifikačních skupin:
EUR 1 (Gdaňsk)
Švédsko
Dánsko
Norsko
Slovinsko
Francie

EUR 2 (Trenčín)
Finsko
Německo
Rusko
Španělsko
Rakousko

EUR 3 (Gdaňsk)
Česko
Polsko
Estonsko
Itálie
Belgie

EUR 4 (Trenčín)
Lotyšsko
Slovensko
Maďarsko
Nizozemí


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*