Storvreta je jedním z týmů, které zvolily Premier Floorball League. Foto: Per Wiklund Storvreta ovládla základní část o 11 bodů. FOTO: Per Wiklund
12. 10. 2018 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Suchánek s Šebkem přispěli k vítězství nad Linköpingem, Storvreta má třetí výhru v řadě

 



Český souboj ve švédské superlize mezi Helsingborgem a Linköpingem trochu překvapivě vyzněl lépe pro domácí. Patrik Suchánek k tomu přispěl dvěma asistencemi, Dan Šebek jedním gólem. Naopak hostům body Matěje Jendrišáka a Ondřeje Němečka nestačily.

Helsingborg se nacházel na poslední příčce tabulky, naopak Linköping usiluje o dotažení na čelo. A po úvodní části nic nenasvědčovalo, že by mělo dojít ve vzájemném souboji k překvapení. Hosté vedli 2:0.

Jenže ve druhé části Helsingborg srovnal, a ačkoliv se hosté díky premiérové trefě Ondřeje Němečka dokázali ve třetí části dostat zpět do vedení, duel dospěl do prodloužení. Trefu na 4:4 vstřelil Dan Šebek a u trefy na 5:5 asistoval Patrik Suchánek.

Helsingborg nakonec ukořistil výhru až v nájezdech a připsal si první triumf v novém ligovém ročníku. Linköping naopak prohrál podruhé za sebou.

Tabulkou vzhůru putuje Storvreta, která nasázela Siriusu osm branek a po zpackaném úvodu sezony má třetí vítězství v řadě. Se ziskem devíti bodů se tak dostala na pátou příčku tabulky, bod za čtvrtý Linköping.

Hned tři duely budou k vidění o víkendu na stanicích Nova Sport 1 a Nova Sport 2. V pátek večer je na programu šlágr 7. kola mezi posledními dvěma šampiony Falunem a Storvretou. V sobotu pak možná diváci uvidí další český souboj. Kalmarsund, ve kterém působí i brankář Jan Binder, se utká s Helsingobrgem. A v neděli uzavře víkendový program duel Sirius vs. Lindas.

Výsledky 6. kola:

Mullsjö – Växjö 4:9
Storvreta – Sirius 8:4
Helsingborg – Linköping 6:5 po náj. (za domácí Patrik SUCHÁNEK 0+2, Dan ŠEBEK 1+0 – za hosty Ondřej NĚMEČEK 1+1, Matěj JENDRIŠÁK 0+1)

Program 7. kola:

pátek 19:15 Falun – Storvreta (živě Nova Sport 1)
sobota 14:00 Höllvikens – Mullsjö
sobota 16:00 Kalmarsund – Helsingborg (živě Nova Sport 1)
neděle 13:00 Pixbo – Dalen
neděle 16:00 Sirius – Lindas (živě Nova Sport 2)
neděle 16:30 Växjö – Jönköpings

Tabulka švédské superligy:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*