Němci budou jistě spolehát na Tina von Pritbuera. Foto: Flickr IFF Němci budou jistě spolehát na Tina von Pritzbuera. Foto: Flickr IFF
29. 11. 2018 Mistrovství světa (2) KOMENTÁŘŮ

Představujeme Německo: Omlazený tým jde vstříc své výzvě

 



V roce 2012 Němci nabourali zavedené pořádky. Češi se po zpackané základní skupině už ve čtvrtfinále utkali s Finskem a vypadli. Naopak Němci vzniklé situace využili a v hratelném duelu o postup mezi nejlepší čtyřku zdolali Lotyšsko. Odměnou byl boj o bronz se Švýcarskem.

Německo sice prohrálo rozdílem dvou tříd 0:8, historický úspěch už mu však nikdo neuzme. Na posledním světovém šampionátu v roce 2016 zaznamenali Němci druhý nejlepší výsledek, když v boji o sedmou příčku zdolali Estonce 5:4.

Naši západní sousedé už delší dobu berou florbal vážně. V minulosti pořádali například mistrovství světa juniorů a co se členské základny týče, jsou na pátém místě na světě. Hned čtyři hráči ze současného výběru působí v sousedním Švýcarsku. Julian Nihlén hraje za rezervu švédského Höllviken a Joel Wenning působí ve Finsku. Češi tak budou muset být v zahajovacím duelu obezřetní.

HVĚZDY POD LUPOU:

Tino von Pritzbuer – Se šesti góly je Pritbuer třetím nejlepším střelcem švýcarského St. Gallenu. Jeho tým se nachází ve spodních patrech švýcarské soutěže, Pritzbuer však patří k výraznějším hráčům. Na mistrovství zapsal v devíti zápasech sedm bodů a rozhodně se jedná o nejnebezpečnější hrozbu pro soupeře Německa.

Benjamin Borth – Ve švýcarské elitní soutěži působí také Borth. Ten hraje za Rychenberg. V jeho dresu letos zapsal čtyři branky a jednu asistenci. V klubu působí už od roku 2006, kdy mu bylo teprve 17 let.

Erik Schuschwary – V osmi zápasech německé Bundesligy nasbíral solidní počet 44 bodů (17+27). Na soupisce německého výběru je uveden mezi obránci, je však otázkou, kde švýcarský trenér Remo Hubacher jeho přednosti využije.

TIP NA UMÍSTĚNÍ: 7. MÍSTO

Maximum z roku 2012 se svěřencům švýcarského kouče Hubachera jen stěží podaří zopakovat. Umístění v elitní osmičce je však hodně reálné. O konečném výsledku Němců může dost napovědět už závěrečný duel ve skupině s Lotyšskem. Zajímavá by byla v pozdější fázi turnaje konfrontace se Slováky. V kvalifikaci Němci s tímto soupeřem prohráli, na říjnovém turnaji šesti národů pro změnu vyhráli.

PROGRAM ZÁPASŮ VE SKUPINĚ A:

sobota 1. 12., 18:15 Německo – Česko (O2 arena)
neděle 2. 12., 14:00 Švýcarsko – Německo (O2 arena)
pondělí 3. 12., 12:45 Lotyšsko – Německo (O2 arena)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*