Zahájení mistrovství světa v Praze. Foto: Martin Flousek, Český florbal Zahájení mistrovství světa v Praze. Foto: Martin Flousek, Český florbal
2. 12. 2018 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

První hrací den překonal tři divácké rekordy

 



První hrací den přilákal do O2 arény davy diváků, v pražské hale ve Vysočanech padly hned tři divácké rekordy. Návštěvnost byla překonána jak v počtu diváků na zápas během zahajovacího dne, na zápas v základní skupině, tak i za celý zahajovací den jak celek. Řada diváků dorazila navíc i na Podvinný mlýn. 

Přehlídka nejlepších týmů světa první den nalákala do O2 arény tisícovky diváků, největší návštěva byla podle očekávaní na zápas Česka s Německem, na který přišlo 12 362 diváků. Hojné publikum už bylo i na předchozí zápas, souboj nejlepších reprezentací světa sledovalo 10 113 fanoušků. Dosavadní rekord pro zápas během zahajovacího dne byl přitom 8 011 diváků z roku 2016 (Lotyšsko – Švédsko).

Zahajovací ceremoniál třetího mistrovství v ČR. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Dalším pokořeným milníkem je celkový počet diváků za celý zahajovací den, nový rekord je 31 073. Předchozí rekord (opět z minulého MS) byl překonán o téměř 18 tisíc.

Navýšena byla i hranice diváků na zápas v základní skupině, rekord dosud trval od roku 2014. Stydět za návštěvu se nemusela ani hala na Podvinném mlýně, na zápas Slovenska s Kanadou dorazilo přes tisícovku diváků. Následný duel Austrálie s Estonskem, kde se blýsknul Daniel Gärtner čtyřmi body, sledovalo přes pětistovku florbalových nadšenců.

Skvělá atmosféra byla i na zápase Slovenska. Foto: Flickr IFF

Prvnímu dni jistě hrál do karet atraktivní zápas mezi Švédskem a Finskem, který předcházel domácí reprezentaci. Organizátoři si slibují i překonání celkového rekordu v návštěvnosti celého turnaje.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*