Adam Delong byl vybrán mezi nejlepší hráče světového šampionátu. Foto: Flickr IFF Adam Delong byl vybrán mezi nejlepší hráče světového šampionátu. Foto: Flickr IFF
10. 12. 2018 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Adam Delong byl zvolen do All Star týmu! Cena MVP patří švýcarskému brankáři Meierovi

 



Český tým sice na domácím světovém šampionátu nezískal medaili, jednomu hráči se však na šampionát bude vzpomínat přeci jen o něco lépe. Adam Delong byl za svá střelecká představení zvolen do All Star týmu turnaje. Na pódiu se tak potkal s Kimem Nilssonem nebo Joonasem Pylsym.

Vítkovický útočník si na mistrovství připsal osm branek a tři nahrávky. V úvodním utkání proti Německu a v prvním vzájemném duelu se Švýcarskem dokonce zkompletoval hattrick. Společně s Tomem Ondruškem a Patrikem Dóžou vytvořil nejobávanější český útok.

Delong se stal po Matěji Jendrišákovi, Tomáši Kafkovi, Aleši Zálesném a Danielu Foltovi teprve pátým českým reprezentantem, kterému se podařilo dostat se do nejlepšího výběru mistrovství.

Delongovi se na MS střelecky dařilo. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Z týmu mistrů světa byl vybrán útočník a střelec Joonas Pylsy, jenž českému týmu v semifinále zasadil dva gólové údery. Švédové měli v All Star týmu hned tři své zástupce. Obránce Emila Johanssona a Robina Nilsbertha, kteří potvrdili své kvality, a útočníka Kima Nilssona. Ten čněl nad ostatními a v každém utkání byl výraznou osobností Švédů.

Na post nejlepšího brankáře novináři vybrali Švýcara Pascala Meiera. Meier dopomohl svému týmu k bronzu a neuvěřitelný výkon podal v semifinále, kdy trápil švédské střelce. Švýcarský brankář byl rovněž zvolen nejužitečnějším hráčem celého šampionátu.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*