Tomáš Kafka se vrací do florbalové branky, posílil Trenčín. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
11. 1. 2019 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Kafka se vrací! Legendární gólman bude bojovat o play off s AS Trenčín

 



Nečekaná zpráva přišla ve čtvrtek z Trenčína. Do brankoviště tamního extraligového klubu totiž zaklekne legendární Tomáš Kafka, který přitom po skončení minulé sezony ukončil kariéru. Rodák z Tokia je legendou Tatranu Střešovice, se kterým získal třináct mistrovských titulů, na svém kontě má také tři medaile ze seniorských světových šampionátů.

Zpráva sice způsobila šok, Trenčín se ale o Kafkův příchod snažil dlouho. „Dlouho připravovaný přestup českého a světového florbalu se podařil,“ radoval se na webu Trenčína klubový šéf a trenér mužského A-týmu Juraj Matejka, českým fanouškům dobře známý například z Otrokovic. „S Tomášem jsme intenzivně komunikovali od začátku sezony. Hledali jsme možnosti a podmínky jeho působení v Trenčíně. Na přelomu roku nakonec došlo k dohodě,“ vysvětluje.

Tomáše Kafku čeká v Trenčíně boj o postup do play off. Jeho tým je aktuálně na osmém místě se ziskem 17 bodů, stejně jako devátá Grasshoppers Žilina a sedmý tým Snipers Bratislava. Žilinu přitom Trenčín v obou vzájemných utkáních této sezony porazil, první zápas se Snipers Bratislava prohrál.

První utkání by Tomáše Kafku mohlo čekat již tuto sobotu, AS Trenčín se tehdy představí na půdě aktuálně posledního celku slovenské extraligy – Hurikánu Bratislava.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*